iOS стане схожим на Android: Apple працює з ЄС, щоб дозволити завантаження програм із сторонніх джерел

    103

    Зміни в законодавстві Євросоюзу змусять Apple перейти на USB-C, відмовившись від Lightning, і це торкнеться iPhone на всіх ринках. Крім того, судячи з усього, Apple доведеться дозволити для європейського ринку завантаження програм зі сторонніх джерел, а не тільки з App Store. Як повідомляється, компанія все ще працює із законодавцями ЄС, щоб задовольнити усі вимоги останніх.

    “Ми хочемо переконатись, що все, що ми робимо, ми робимо правильно для наших клієнтів. Ми працюємо над дотриманням вимог безпеки ЄС та тим, як це виглядатиме,” – Крейг Федерігі (Craig Federighi), старший віце-президент Apple з програмного забезпечення.

    Apple поки ні словом не обмовилася про аналогічні можливості для користувачів iOS за межами Євросоюзу. Якщо у випадку USB-C зберегти Lightning для окремих ринків означало б ускладнити виробництво, то в ситуації, що обговорюється, йдеться лише про ПЗ, так що Apple як мінімум теоретично може дозволити завантаження додатків зі сторонніх джерел тільки для ЄС. Принаймні поки такі вимоги не висунуть інші країни.



    • інші новини