Microsoft масштабно оновила Windows 10 та Windows 11: що додали, що виправили та що зламано

    1980

    Компанія Microsoft випустила оновлення для сучасних операційних систем Windows 10 і Windows 11. Апдейт в рамках традиційного щомісячного оновлення по вівторках (Patch Tuesday) приніс як виправлення, так і ряд нових функцій.

    Зокрема, розробники виправили 78 уразливостей у системі безпеки, включаючи 38 зловмисників, що дозволяють запустити на ПК шкідливий код. При цьому Microsoft класифікувала лише шість уразливостей як «критичні».

    Крім виправлень безпеки, разом з апдейтом для всіх користувачів Windows 11 версії 22H2 стали доступні функціональні оновлення Windows 11 Moment 3. Серед нововведень Windows 11 Moment 3 – можливість відображати секунди на годиннику панелі завдань, функція, яку багато хто пропустив після того, як Microsoft видалила спливаюче вікно з годинником, яке раніше було доступне в Windows 10. Також з’явилися кілька нових сторінок у «Налаштуваннях», анімовані значки для віджетів на панелі завдань, можливість копіювати коди безпеки з повідомлень, відображення статусу VPN на панелі завдань, підтримка Bluetooth Low Energy Audio, підтримка живих субтитрів на більшій кількості мов та голосового доступу на більшій кількості діалектів англійської мови тощо.

    Для користувачів оригінальної версії Windows 11 є невелике оновлення, яке не додає багато нових функцій, але включає виправлення ряду відомих проблем, включаючи збій функції Narrator (Екранний диктор) та збій із доступом до сайтів у режимі IE.

    У Windows 10 додалося покращене поле пошуку на панелі завдань. Крім того, у цьому оновленні додано підтримку одночасного відображення на екрані до трьох високопріоритетних повідомлень. Розробники виправили ряд збоїв та помилок, включаючи збій з доступом до сайтів у режимі IE, під час роботи з багатофункціональними принтерами етикеток тощо.

    Крім того, Microsoft вказала відомі проблеми, які поки що не виправлені. У Windows 11 серед таких проблем – збої з пакетами підготовки Windows 11 22H2 для налаштування нових пристроїв у корпоративних або шкільних мережах. У Windows 10 проблема з видаленням застарілої версії Microsoft Edge, коли їй на заміну не встановлюється сучасна версія Microsoft Edge.



    • інші новини