Знайдено найдавніше поховання в світі, зроблене не людиною

    2392

    Палеонтолог Лі Бергер з ПАР заявив про те, що йому та його команді вдалося знайти найдавніше поховання у світі, відоме науці. Відкриття, на думку його авторів, доводить, що здібності до складної поведінки були притаманні не лише людям. Про це повідомляє Arkeonews.

    Як стало відомо, знахідка була зроблена на глибині близько 30 метрів під землею в системі печер під назвою «Колиска людства». Це об’єкт зі списку Світової спадщини ЮНЕСКО, розташований неподалік Йоганнесбурга. Науковці заявили, що їм вдалося знайти поховання, що містить останки дуже далекого родича людини з маленьким мозком, який раніше вважався нездатним до складної та емоційної поведінки.

    Йдеться про представників виду Homo Naledi, які мали мозок розміром з мозок шимпанзе. Пояснимо, що найстаріші поховання були раніше виявлені на Близькому Сході та в Африці. Усі вони містили залишки Homo sapiens, тобто людського вигляду. Вік цих поховань становить близько 100 тисяч років.

    Автори нового дослідження заявляють, що вік знайденого поховання складає від 200 до 300 тисяч років. Палеонтологи кажуть, що знайшли докази складних ритуалів – представники Homo Naledi не просто ховали своїх померлих одноплемінників, а й малювали символи на стінах цих гробниць.

    Нагадаємо, в Мексиці виявлено тисячолітній дар богам майя.



    • інші новини