Дослідження показало, скільки годин люди проводять у соціальних мережах

    203

    Середній користувач Інтернету проводить 144 хвилини (2 години 24 хвилини) на добу у соціальних мережах. Це 876 годин або приблизно 36,5 днів на рік, передає Atlas VPN.

    У середньому користувачі мережі в усьому світі щомісяця активно взаємодіють із 6,6 акаунтами в соціальних мережах. Дані базуються на опитуванні DataReportal користувачів Інтернету віком від 16 до 64 років щодо їхніх звичок використання соціальних мереж.

    Лідирують у списку Нігерія, Гана та Бразилія. Незважаючи на те, що менше 15% населення Нігерії є активними користувачами соціальних мереж, люди в країні приділяють в середньому 238 хвилин (еквівалентно 3 годинам і 58 хвилинам) свого щоденного часу в соціальних мережах, перевершуючи користувачів в інших країнах.

    Натомість в Японії люди приділяють лише 50 хвилин на день соцмережам — найменше з усіх опитаних країн.

    Основна мета більшості людей, які користуються соціальними мережами, — підтримувати зв’язок із друзями та родиною, причому майже половина (48,2%) вважають це своїм основним заняттям, зазначають експерти.

    В Україні опитування не проводилося. Проте більшість наших співвітчизників читають новини через Viber та Telegram. Провідною ж соцмережею серед українців залишається Facebook.



    • інші новини