Три масивні планети виявили поблизу Землі

    1257

    Місія K2 космічного телескопа Kepler провела аналіз даних, зібраних цим апаратом на завершальній стадії проекту. В результаті вдалося виявити три раніше невідомі масивні планети, які розташовані відносно недалеко від Землі, повідомляє Sci News.

    Космічний телескоп Kepler допоміг відкрити понад 2700 підтверджених позасонячних планет. Тобто за його допомогою було відкрито понад половину відомих екзопланет. Наразі список його відкриттів поповнився ще трьома об’єктами. Виявити їх вдалося під час аналізу даних, зібраних телескопом за дуже короткий період спостережень, відомий як кампанія 19. Еліз Інча, астроном з Університету Вісконсін-Медісон, та її колеги знайшли у наборі даних Visual Survey Group нові об’єкти.

    Існування двох планет вже підтверджено, існування третьої ще має бути підтверджено незалежними спостереженнями. Одна з двох підтверджених планет одержала позначення K2-416b. Вона приблизно в 2,6 рази більша за Землю і обертається навколо своєї батьківської зірки K2-416 за 13 днів

    Друга планета, K2-417b, виявилася трохи більш ніж утричі більшою за Землю.

    Що стосується третьої планети, яка поки що має статус кандидата, то вона отримала позначення EPIC 246251988b. За оцінками дослідників, це тіло є найбільшим із трьох світів, майже вчетверо більше Землі.

    Нещодавнє дослідження показало, що Земля вийшла за межі безпеки для людства.



    • інші новини