Представлений дрон для запуску інших дронів з будь-якого місця

    189

    Квадрокоптери поступаються дронам літакового типу в дальності та тривалості польоту, але здатні злітати майже з будь-якої поверхні. Завдяки спеціальній платформі-дрону безпілотник з фіксованим крилом теж може злітати і сідати вертикально, не втрачаючи своїх головних переваг – здатності до багатогодинного польоту на великі відстані.

    Платформу FLARES VTOL з вертикальним зльотом та посадкою для підйому безпілотників літакового типу на висоту планування розробила компанія Hood Tech з Орегону. Згідно з технічним завданням, платформа Flying Launch and Recovery System створювалася для старту з палуб кораблів, але це не заважає працювати в будь-яких умовах. Для підйому на висоту скидання безпілотник літакового типу кріпиться до платформи, а для спуску платформа натягує вертикальний трос-уловлювач між палубою та собою. При поверненні безпілотник із фіксованим крилом входить у зчіпку із тросом і ковзає по ньому до палуби.

    Платформа FLARES VTOL була випробувана у комплекті з безпілотником Integrator підрозділу Insitu компанії Boeing. Тим самим Integrator отримав можливість злітати та сідати вертикально без додаткових модифікацій. Завдяки цьому він може триматися у повітрі до 16 год і нести до 18 кг корисного навантаження, що було б неможливо у разі наявності в нього власної схеми вертикального зльоту та посадки.

    Платформа FLARES VTOL є ідеальним рішенням для оперативного розгортання місій з використанням безпілотників з фіксованим крилом. Команді не доведеться ламати голову в пошуку злітної смуги, а час — це ресурс, що завжди швидко вичерпується.



    • інші новини