NASA: люди вже в найближчі 10 років будуть жити на Місяці

    113

    Високопоставлений представник НАСА повідомив BBC, що космічне агентство не тільки поставило перед собою мету повернути людство на Місяць в найближчі роки, але і планує поселити там людей, таким чином позначивши історичну мету для цивілізації і висловивши сміливі надії, які НАСА покладає на свою програму «Артеміда».

    Говард Ху, який курирує космічний корабель “Оріон«, що використовується в програмі “Артеміда”, розповів, що НАСА сподівається, що люди будуть жити на Місяці протягом “цього десятиліття”, хоча неясно, як довго вони зможуть залишатися на місячній поверхні або в якій кількості.

    Безпілотна місія Artemis 1 стартувала на цьому тижні після декількох місяців затримок. Це буде випробувальний політ перед майбутніми місіями, які доставлять людей на Місяць.

    Очікується, що Artemis 2 виведе людей на орбіту Місяця в 2024 році, а потім перші астронавти збираються знову ступити на Місяць під час місії Artemis 3 у 2025 році, хоча NASA попередило, що графік може бути зміщений.

    NASA оголосило місії на Місяць відправною точкою для досягнення більш амбітних цілей, таких як доставка людей на Марс.

    Люди не були на Місяці з місії “Аполлон-17” у 1972 році.

    “Для нас дійсно буде дуже важливо трохи вивчити орбіту нашої Землі, а потім зробити великий крок — відправитися на Марс», — сказав Ху.

    Програма Artemis вартістю $ 93 млрд розроблялася протягом багатьох років з метою забезпечення присутності людини на Місяці перед польотами на Марс. Ху сказав, що головною метою буде дослідження Південного полюса Місяця, щоб визначити, чи присутня там вода, яку можна використовувати для польотів на Марс.

    Відновлення інтересу до космічних польотів спровокувало те, що стало широко відомим як «космічна гонка мільярдерів», оскільки космічні подорожі все частіше стають приватними, а не державними підприємствами. Засновник Virgin Galactic Річард Бренсон став першим мільярдером, який відвідав космос 11 липня минулого року, лише на кілька днів раніше, ніж засновник Amazon і Blue Origin Джефф Безос, який досяг космосу 20 липня 2021 року.



    • інші новини