Новий ровер почне кататися по поверхні Місяця у 2025 році

    117

    У 2025 році до місячної інфраструктури, що розширюється, приєднається новий ровер, який зможе постачати енергією роботів, що досліджують кратери на південному полюсі Місяця.

    Кратери Місяця на околицях південного полюса, куди не потрапляють сонячні промені, становлять особливий інтерес для вчених, оскільки їх недоторкані надра можуть містити свідчення минулого Сонячної системи.

    Оскільки сонячні промені ніколи не проникають усередину цих кратерів, будь-які місяцеходи, що їх досліджують, повинні покладатися на обмежену потужність своїх бортових батарей. Щоб забезпечити стабільне джерело енергії для цих майбутніх місяцеходів, стартап STELLS SPACE з Торонто планує до 2025 року відправити на Місяць зарядний ровер, який зможе підгодовувати роботів-дослідників кратерів.

    Компанія STELLS SPACE планує доставити свій місяцехід Mobile Power Rover 1 (MPR-1, маса 30 кілограмів) на поверхню Місяця на борту посадкового модуля Nova-C компанії Intuitive Machines до 2025 року.

    Згідно з планами компанії, Mobile Power Rover 1 припаркується на краю кратера, розгорне свої сонячні батареї і передаватиме вироблену електроенергію по кабелю на зарядний куб усередині кратера, де дослідні ровери зможуть підключитися до нього та отримати електроенергію для заряджання своїх акумуляторів.

    Джерело: space.com



    • інші новини