Xiaomi готує смартфон з висувною поворотною камерою

    73

    Коли користувач хоче зробити селфі, камера висувається і повертається.

    30 листопада 2020 року компанія Xiaomi Mobile Software подала в Національне управління інтелектуальної власності Китаю (CNIPA) патент на дизайн смартфона з висувним модулем поворотної камери. Документація була опублікована сьогодні, 14 травня 2021 року. Вона містить короткий опис і зображення смартфона.

    У звичайному стані це смартфон без вирізів і отворів в екрані, при цьому він не має підекранної фронтальної камери. Xiaomi вибрала для цієї моделі обертову спливаючу камеру. Така конструкція повинна вперше використовуватися в смартфонах Xiaomi.

    Ззаду видно потрійну камеру, при цьому середній об’єктив є дуже великим, імовірно, під ним розташований датчик зображення роздільною здатністю 108 Мп. Коли користувач хоче зробити селфі, камера висувається і повертається. Схожа система була реалізована в Samsung Galaxy A80, який був випущений у 2019 році.

    На верхній частині пристрою немає кнопок або роз’ємів. Внизу видно слот для SIM-карти, роз’єм USB-C і отвори гучномовця. Зліва знаходиться гойдалка регулювання гучності, а праворуч знаходяться дві кнопки. Імовірно, верхня кнопка відповідає за включення/відключення смартфона, а нижня призначена для камери.



    • інші новини