В Єгипті знайшли «Загублене Золоте місто»

    1671

    У Єгипті виявили найдавніше місто, якому за даними археологів, понад 3 тисяч років. Розкопки велися біля Луксора, повідомляє портал Ahram Online.

    «Загублене Золоте місто» належати до часів правління фараона Аменхотепа III, Тутанхамона і Ейе.

    «Багато закордонних місій прагнули відшукати це місто, але їм не вдалося. Ми почали наші пошуки похоронного храму Тутанхамона, тому що в цьому районі були знайдені храми Хоремхеба і Ай», – зазначив керівник експедиції, археолог і історик Захі Хавасс.

    Стародавнє місто стало найбільшим серед коли-небудь знайдених вченими в Єгипті. Його заснував дев’ятий цар 18-ї династії Аменхотепа III (1391 по 1353 рік до нашої ери). В ті часи поселення було найбільшим в імперії на західному березі Луксора.

    За словами археологів, місто прекрасно збереглося, висота деяких стін сягає трьох метрів. За словами професора єгиптології Університету Джона Хопкінса в американському Балтиморі Бетсі Браян, дане відкриття стане другим за значущістю після гробниці фараона Тутанхамона.

    Раніше в єгипетському некрополі Саккара виявлені 50 стародавніх саркофагів. Влада Каїра розраховує, що туризм в регіоні “відродиться” на тлі інтересу до нових археологічних відкриттів.



    • інші новини