Через дефіцит чипів виробництво MacBook і iPad відклали, а частину замовлень перенесли

    50

    Як стало відомо виданню Nikkei, компанія Apple теж не уникла наслідків глобального дефіциту напівпровідникових компонентів. У свіжій публікації стверджується, що виробництво деяких моделей MacBook і iPad було відкладено, а частина замовлень на компоненти компанія перенесла на другу половину 2021 року.

    Повідомляється, що нестача мікросхем привела до затримок на ключовому етапі виробництва MacBook, коли відбувається установка певних компонентів на друковані плати перед складанням пристрою. Тим часом затримка з випуском iPad, по всій видимості, пов’язана з нестачею дисплеїв і їх компонентів. Раніше на цьому тижні агентство Bloomberg написало про те, що обмежена кількість мікросхем для драйверів дисплея стало вузьким місцем у всій технологічній галузі.

    За словами джерел, через затримку постачання певних компонентів Apple відсунула частина замовлень для двох своїх пристроїв з першої половини на другу половину цього року. Експерти кажуть, це ознака того, що дефіцит напівпровідникової продукції стає все більш серйозною проблемою і може вплинути на дрібних гравців на ринку.

    У матеріалі Nikkei не сказано, які моделі MacBook або iPad «постраждали» від нестачі компонентів, а також чи торкнеться відстрочене виробництво існуючих і майбутніх пристроїв Apple. Очікується, що в поточному році компанія випустить нові моделі iPad Pro, а також продовжить перехід на власні процесори в лінійці комп’ютерів Mac. Джерела кажуть, що виробництво iPhone йде за графіком, хоча постачання компонентів досить обмежені. Попри наявні проблеми, на доступність продуктів Apple в продажу дефіцит напівпровідників поки не вплинув.



    • інші новини