Oppo запатентувала фронтальну камеру, що переміщається з одного боку в інший

    22

    Чого тільки не придумують виробники смартфонів, щоб розв’язувати проблеми, пов’язані з фронтальною камерою. Ми вже бачили «чубчика», різного роду каплевидні і V-подібні вирізи, заховані під екраном камери, висувні модулі і модулі-перевертні. Тепер з абсолютно новою ідеєю виступила китайська компанія Oppo.

    На розробку отримано патент у Всесвітній організації інтелектуальної власності (WIPO, World Intellectual Property Organization). В кінці січня в базі даних була опублікована багатосторінкова документація до заявки.

    Конструкція не розв’язує проблему з доступною площею екрану, але працює над підвищенням якості знімків — користувач такого смартфона зможе робити селфі з різних кутів. Для цього модуль камери переміщується спеціальним моторчиком вліво і вправо спеціальним поглибленням в корпусі.

    За замовчуванням камера зафіксована в одному положенні. При включенні камери, її можна перемістити в потрібну позицію, процес повністю автоматичний. Переміщаючи камеру користувач отримує можливість краще вибудувати композицію і робити знімки з різних кутів. Наприклад, можна зробити фото під кутом, коли користувач дивиться прямо.

    Крім того, в документації згадується можливість використання аналогічної конструкції для основної камери на задній панелі. Це зробить смартфон «ідеальним» для панорамних фотографій.

    Oppo може використовувати своє напрацювання в серії смартфонів Oppo Reno, в якій зустрічаються незвичайні форм-фактори. Наприклад, в Oppo Reno2 (огляд) використовується висувна камера в формі акулячого плавника.



    • інші новини