В Android 12 з’явиться режим управління однією рукою: реалізація дивна

    77

    Google нарешті реалізує функцію, яка давно є в сторонніх прошивках, але зробить це в самому простому вигляді.

    Сучасні смартфони з ростом діагоналей екрану тільки збільшуються в розмірах — це відбувається вже протягом багатьох років. Тримати їх в руці і керувати сенсорним інтерфейсом на великих 6-дюймових панелях стало вкрай важко, але виробники знайшли рішення в вигляді функції масштабування. В iOS давно присутня можливість опускання екрану вниз для комфортного доступу пальців до верхніх елементів. Тепер і в Android 12 з’явиться щось подібне. Розробляється режим управління однією рукою повідомив портал XDA-Developers.

    Управління однією рукою планується включити в проект Android Open Source Project (AOSP), значить функція не є ексклюзивною для Android 12 і отримати доступ до неї зможе будь-який OEM-виробник. В даний час точна реалізація залишається невідомою — передбачається, що за допомогою нововведення користувачі зможуть зменшувати розмір екрану до 40%, поміщаючи маленьке вікно в праву або ліву половину. До слова, подібне давно є в сторонніх прошивках від Samsung, Xiaomi, Huawei та інших компаній.

    Для запуску режиму передбачено два способи: проведення пальцем вгору від одного з кутів екрану з утримуванням натискання в разі жестового управління і проведення пальцем вправо або вліво по панелі навігації, якщо використовуються класичні навігаційні кнопки. Примітно, що розробники Huawei раніше пропонували Google свій варіант функції для додавання в AOSP, проте його з невідомих причин відхилили.

    Очікується, що офіційний анонс попередньої версії Android 12 для розробників відбудеться найближчим часом. У наступну версію операційної системи також додадуть і інші зручні функції, появи яких користувачі чекали набагато раніше. У їх числі: створення довгих скріншотів, більш інтуїтивний поділ екрану для одночасного використання двох додатків, швидка передача пароля від Wi-Fi-мережі Bluetooth-пристрою поблизу та інше.



    • інші новини