Бета-версія HarmonyOS 2.0 для смартфонів вийде ще до кінця цього року

    78

    У вересні, коли Huawei формально представила операційну систему HarmonyOS 2.0, вона пообіцяла, що бета-версія для мобільних пристроїв стане доступна розробникам в грудні.

    Оскільки до грудня залишилося небагато, глава відділу споживчого програмного забезпечення Huawei заявив, що в даний час прогрес підготовки бета-версії дуже хороший, все готово, і реліз відбудеться в термін.

    Також нам розповіли трохи подробиць про саму систему. Виявилося, що всередині Huawei рішення почати створення власної ОС було прийняте ще в травні 2016 року. Вже тоді у Huawei був макет майбутнього ринку і можливих технологічних напрямків.

    Також нам розповіли, в чому відмінність HarmonyOS 2.0 від звичайних операційних систем. Річ у тім, що умовно будь-яка ОС сприймає комп’ютер або інший подібний пристрій, як модуль, що складається з CPU, дисплея, динаміків, накопичувача і так далі. HarmonyOS 2.0 працює інакше. Вона сприймає безпосередньо самі пристрої IoT, як модулі. Наприклад, лампа — це модуль дисплея, а телевізор — модуль дисплея і модуль динаміка. І з’єднання між пристроями в даному випадку перетворюються в сполуки між модулями, що має бути простіше.

    Представник Huawei назвав HarmonyOS 2.0 найбільшою в галузі інновацією, але, звичайно, потрібно дочекатися виходу і перших пристроїв.



    • інші новини