Окуляри Apple Glasses зможуть перетворити будь-яку поверхню в сенсорний екран

    357

    Окуляри доповненої реальності зможуть проектувати елементи призначеного для користувача інтерфейсу на будь-яку поверхню в реальному світі.

    Компанія Apple протягом останніх кількох років неодноразово заявляла, що у технологій доповненої реальності (AR) велике майбутнє, тому гігант вкладає великі кошти у відповідні розробки.

    Одним з найбільш очікуваних нових продуктів Apple є окуляри доповненої реальності, які проходять під робочою назвою Apple Glasses. Джерело виявило зареєстрований компанією Apple патент, який вперше розкриває, як користувачі зможуть управляти контентом, використовуючи нові розумні окуляри.

    Ми давно звикли до сенсорних екранів мобільних пристроїв і деяких комп’ютерів, але як же вивести на ринок пристрій абсолютно нового форм-фактора, зробивши процес переходу і освоєння максимально швидким і безболісним? У патенті йдеться про те, що окуляри доповненої реальності зможуть проектувати елементи призначеного для користувача інтерфейсу на будь-яку поверхню в реальному світі, яка зможе «реагувати» на фізичні дотики, змахування і інші жести.

    Це розв’яже основну проблему з керуванням і дозволить не використовувати будь-яке додаткове обладнання, на кшталт рукавичок. Інфрачервоні датчики, вбудовані в окуляри, відстежуватимуть рухи пальців по реальних поверхнях і перетворювати отриману інформацію для управління контентом.

    Вихід Apple Glasses може відбутися вже в наступному році, але в окулярів вже намітився цікавий ультралегкий конкурент від LG.

    Джерело: ixbt.com



    • інші новини