Аналог AirDrop з’явиться на всіх актуальних Android-смартфонах вже в серпні

    260

    Щоб отримати нову функцію Nearby Share від Google необхідно мати пристрій, що працює на Android 6.0 і вище.

    На початку липня Google приступила до тестування на деяких смартфонах фірмової функції під назвою Nearby Share, яка дозволяє обмінюватися файлами з пристроями, що знаходяться поблизу. Тепер стало відомо, що компанія повідомила виробникам смартфонів про свій намір розгорнути Nearby Share в наступному місяці на всіх пристроях під управлінням Android 6.0 і вище. Функція буде поширюватися через поновлення Google Play Services.

    Крім пристроїв на Android, пошуковий гігант також має намір випустити Nearby Share і для інших платформ, в тому числі для macOS, Windows, Linux і ChromeOS, що дозволить обмінюватися даними на пристроях, що працюють на різних операційних системах. Таким чином, Google сподівається зробити Nearby Share більш корисним інструментом, ніж AirDrop, який працює тільки з продуктами Apple.

    Nearby Share замінить собою функцію Android Beam, яка раніше постачалася з Android, але мала свої недоліки. Очікується, що в поточній реалізації обмін файлами між пристроями стане набагато простішим, оскільки сама технологія працює в точності так само, як AirDrop в Apple.

    Деякі користувачі, що викачали бета-версію Google Play Services, вже отримали доступ до Nearby Share. Після її активації відповідний пункт з’являється в меню швидкого доступу і в системному меню «Поділитися».



    • інші новини