Що приготувати на Великдень 2021
Кожна господиня має свої, перевірені рецепти пасок. Перед святом традиційно запікають буженину, ароматні домашні ковбаси, готують печиво й сири. У статті обговоримо традиційні страви...
5 рецептів традиційних українських страв, які варто приготувати в лютому
В лютому раціон складається переважно з гарячих страв: запечені овочі, каші, м’ясні страви чи картопляні. Це і більш поживна їжа для зимового періоду, і...
Що таке суші і з чим їх їдять: основи азійської кухні
З давніх-давен культури вибудовували власні способи харчування, удосконалюючи раціон і рецептури. Так утворилась культура їжі як така і її відмінності між різними народами.
Загалом кухню...
5 рецептів страв у вересні: що легко приготувати з сезонних продуктів
Вересень починається зі старту навчання в школах, і часто в класах лунають рядки віршика «ходить гарбуз по городу», який сам натякає на сезонний продукт....
10 гарячих коктейлів для зимових вечорів: смакуватимуть на Новий рік та...
Гарячі напої одразу вмикають святкову атмосферу навіть, коли в грудні не випало жодної сніжинки. Теплі й пряні коктейлі прикрасять вас новорічний стіл, а готувати...
Що приготувати з варених яєць після Великодня?
На Великдень у кожному домі з’являються десятки крашанок і писанок: після традиційних «боїв» яйцями, обміну подарунками й «волочільним» для хрещеників та рідних. Після веселощів...
5 рецептів традиційних українських страв, які смакуватимуть влітку
Коли на вулиці +30 і в домі немає кондиціонера, не хочеться надто гарячих страв і навіть запашний чай не порадує. Якихось 100 років тому...
Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі
Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...
12 страв до різдвяного столу
Головна різдвяна страва – кутя. Інші 11 мають бути пісні: без м'яса, молока, яєць та жиру. Тільки на олії. На Різдво крутять голубці з...








