Що класти у Великодній кошик? Значення, символіка та заборони
Незабаром Великдень, коли всі християни святкують Воскресіння Ісуса Христа. Воскресіння Христа сталося на третій день по його смерті. Перед Великоднем у церквах освячуються святкові...
Ідеальний осінній десерт. Як приготувати запечені яблука?
Ці теплі, ароматні, смачні десерти відмінно підійдуть для холодних осінніх вечорів.
Печені яблука — це смачні, а головне, корисні ласощі, які багаті на вітамін С,...
5 варіантів куті для Святої вечері 24 грудня
Традиційно на Святвечір готують кутю — страву з цілих зерен пшениці, меду й маку. З часом інгредієнти змінюються в багатьох смаколиках: кутю на Святвечір...
Добірка рецептів із сезонними продуктами червня
Нарешті, прийшов цей сезон, коли можна поновити кількість вітамінів в організмі, завдяки свіжим овочам та фруктам. Соковита зелень на прилавках ринків і супермаркетів так...
Традиційні українські страви до Великого посту
Великий піст у 2024 році триває з 18 березня по 4 травня. Він є найдовшим постом у році — більш ніж сорок днів. В...
7 рецептів українських страв, які варто приготувати у квітні
Українська традиційна кухня, як і будь-яка інша — формувалась, в залежності від сезонності, місцевих та завезених овочів та фруктів, які ми вирощували. Взимку готували...
Що приготувати з сезонних продуктів у лютому?
У лютому ще не знайдете свіжих овочів та українських фруктів, але це не привід «закинути» збалансоване харчування. Буряк, капуста, морква, селера й інші коренеплоди,...
Карпатський гастротур: Галичина
Галичина відкриває для мандрівника новий вимір туризму: гастрономічний.
І йдеться тут не лише про багаті їстівні традиції, на які вплинули буремні історичні перипетії і сусідство...
Не борщем єдиним: сиро-винний гастрономічний туризм в Україні європейського рівня
Коли українці чують про «гастрономічний туризм» то різні країни викликають у них різні асоціації із відомими стравами. Це піца та паста в Італії, сир...