Бутерброди та сендвічі з тунцем: топ-7 простих та оригінальних рецептів

8414

Бутерброди з тунцем: топ-7 простих оригінальних рецептів бутербродів та сендвічів

Любите смачні та корисні страви, які можна приготувати дуже швидко? Якщо так, то вам точно сподобається ця підбірка рецептів бутербродів з тунцем!

Тунець є чудовим джерелом білка та незамінних жирів Омега-3, що робить його ідеальним інгредієнтом для смачних та корисних бутербродів.

В цій підбірці ви знайдете різноманітні рецепти канапок з тунцем, які не тільки задовільнять ваші смакові рецептори, а й наповнять вас енергією та поживними речовинами для продуктивного дня. Виберіть свій улюблений рецепт та насолоджуйтесь прекрасним смаком!

Бутерброди з тунцем та яблуком

Бутерброди з тунцем та яблуком

Покладіть на рум’яні шматочки хліба салат із консервами, соковитим кисло-солодким фруктом та фіолетовою цибулею.

Час приготування:

  • Загальний – 15 хв;
  • Активний – 15 хв.

Інгредієнти:

  • Хліб – 4 скибочки;
  • Консервований тунець – 200-250 г;
  • Яблуко – ½ штуки;
  • Свіжий лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • Фіолетова цибуля – ⅓ штуки;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Майонез – за смаком;
  • Листовий салат – за смаком.

Приготування:

  1. Скибочки хліба підсушіть у тостері або на сухій пательні.
  2. З банки з консервами злийте рідину. Рибу розімніть вилкою.
  3. Яблуко наріжте невеликими шматочками і збризкайте лимонним соком. Цибулю подрібніть ножем.
  4. Змішайте рибу з яблуком та цибулею. Посоліть, поперчіть та заправте майонезом.
  5. Викладіть на хліб листя салату, а поверх них салат з тунцем.

Брускетта з тунцем і помідорами

Брускетта з тунцем і помідорами

Оливки та винний оцет чудово доповнюють рибу та свіжі овочі. Ця закуска готується просто і швидко, а результат порадує всіх.

Час приготування:

  • Загальний – 20 хв;
  • Активний – 10 хв.

Інгредієнти:

  • Багет – 5 шматочків;
  • Рослинна олія – 1 ст. ложка;
  • Консервований тунець – 150-200 г;
  • Помідори – 2-3 штуки;
  • Оливки – 1 жменя;
  • Базилік – за смаком;
  • Червоний винний оцет – ¹⁄₄–¹⁄₂ ст. ложки;
  • Сіль – за смаком;
  • Часник – 1 зубчик.

Приготування:

  1. Змастіть хліб олією і покладіть на деко. Відправте духовку до 180°C на 8–10 хвилин.
  2. Тим часом подрібніть рибу виделкою. Наріжте помідори та оливки шматочками. Подрібніть частину базиліка. Змішайте підготовлені інгредієнти з оцтом та сіллю.
  3. Трохи остудіть багет, потім натріть його часником. Покладіть на кожен шматочок рибну суміш. Прикрасьте базиліком, що залишився.

Сендвічі з тунцем та маринованими огірками

Сендвічі з тунцем та маринованими огірками

Яскравий смак овочів – чудове доповнення до риби.

Час приготування:

  • Загальний – 10 хв;
  • Активний – 10 хв.

Інгредієнти:

  • Мариновані огірки – 1-2 штуки;
  • Консервований тунець – 150 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Хліб – 4 скибочки;
  • Листовий салат – 2 листки.

Приготування:

  1. Наріжте огірки невеликими шматочками. Рибу розімніть виделкою. Змішайте все з майонезом, сіллю та перцем.
  2. Хліб підсушіть у тостері або на сухій пательні.
  3. На хлібну скибочку викладіть салатний лист та рибу. Накрийте другим шматочком хліба. Зробіть другий бутерброд з тунцем.

Сендвічі з тунцем та рікотою

Сендвічі з тунцем та рікотою

З рибних консервів та ніжного сиру виходить чудова намазка для бутербродів.

Час приготування:

  • Загальний – 10 хв;
  • Активний – 10 хв.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 штука;
  • Консервований тунець – 150 г;
  • Фіолетова цибуля – ¼ штуки;
  • Рікота – 60 г;
  • Оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • Соус табаско – ½ ч. ложки;
  • Сіль – ½ ч. ложки;
  • Перець чорний мелений – ½ ч. ложки;
  • Хліб – 4 скибочки;
  • Листовий салат – за смаком.

Приготування:

  1. Дрібною теркою зніміть цедру з лимона, достатньо половини чайної ложки. З м’якоті вичавіть столову ложку соку.
  2. Рибу розімніть вилкою. Цибулю подрібніть. Змішайте з рікотою, цедрою, лимонним соком, оливковою олією, табаско, сіллю та перцем.
  3. Розподіліть намазку по хлібних скибочках і додайте листовий салат. Зверху викладіть ще по скибочці хліба.

Бутерброди з тунцем, йогуртом та яйцем

Бутерброди з тунцем, йогуртом та яйцем

Відмінний варіант швидкого та смачного перекусу. Таку закуску можна готувати як у будні, так і на свято.

Час приготування:

  • Загальний – 20 хв.
  • Активний – 10 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 штуки;
  • Консервований тунець – 170 г;
  • Білий йогурт – 2 ст. ложки;
  • Хліб – 4 скибочки;
  • Будь-яка зелень за смаком.

Приготування:

  1. Відварити яйця круто, остудити і очистити. Розріжте їх навпіл.
  2. Злийте зайву рідину з банки з тунцем, розімніть його вилкою і змішайте з йогуртом.
  3. Намажте суміш на хліб, покладіть зверху яйця та посипте зеленню.

Канапки з консервованим тунцем та оливками

Канапки з консервованим тунцем та оливками

Змішайте рибні консерви з пікантними оливками і додайте трохи лимонного соку. Буде смачно!

Час приготування:

  • Загальний – 10 хв;
  • Активний – 10 хв.

Інгредієнти:

  • Оливки без кісточок – 8-10 штук;
  • Лимон – ⅓ штуки;
  • Консервований тунець – 1 банка;
  • Хліб чи батон – 4–6 скибочок;
  • Листовий салат  – за смаком.

Приготування:

  1. Наріжте оливки невеликими шматочками. З лимона вичавіть сік.
  2. Розімніть рибу виделкою. Змішайте з оливками та лимонним соком.
  3. Скибочки хліба підрум’яньте в тостері або на пательні.
  4. Візьміть одну скибочку хліба. Викладіть на неї салат, рибу і накрийте ще одним лист салату, а потім – другою скибочкою хліба.
  5. Так само зробіть ще один або два бутерброди.

Сендвічі з консервованим тунцем та сиром

Сендвічі з консервованим тунцем та сиром

Маринований огірок і гірчиця надають рибній начинці нотки пікантності, тому звичайна страва виходить справді смачною.

Час приготування:

  • Загальний – 13 хв;
  • Активний –  7 хв.

Інгредієнти:

  • Консервований тунець – 100 г;
  • Маленький маринований огірок – 1 штука;
  • Шпинат або інша зелень – ½ пучка;
  • Майонез – 3 ст. ложки;
  • Гірчиця – ½–1 ст. ложка;
  • Хліб – 4-6 шматків;
  • Вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • Сир – 60-80 г.

Приготування:

  1. Тунець розімніть вилкою. Огірок наріжте невеликими шматочками. Дрібно наріжте зелень. Змішайте підготовлені інгредієнти з майонезом та гірчицею.
  2. Хліб з одного боку змастіть маслом. Розігрійте пательню на середньому вогні. Покладіть скибку хліба маслом вниз.
  3. Зверху покладіть тонко нарізаний сир, розподіліть рибну начинку по ньому і додайте ще шматочок сиру.
  4. Накрийте другим шматком хліба так, щоб намащений маслом бік був зверху. Злегка притисніть.
  5. Обсмажуйте 3-4 хвилини, доки низ не підрум’яниться. Акуратно переверніть, придавіть і готуйте сендвіч ще стільки ж. Таким чином приготуйте і інші сендвічі.

Ці бутерброди з тунцем – це саме той варіант легкої та поживної закуски, яка виручить у будь-якій ситуації. Адже готується з кількох інгредієнтів та всього декілька хвилин хвилин.