Любите смачні та корисні страви, які можна приготувати дуже швидко? Якщо так, то вам точно сподобається ця підбірка рецептів бутербродів з тунцем!
Тунець є чудовим джерелом білка та незамінних жирів Омега-3, що робить його ідеальним інгредієнтом для смачних та корисних бутербродів.
В цій підбірці ви знайдете різноманітні рецепти канапок з тунцем, які не тільки задовільнять ваші смакові рецептори, а й наповнять вас енергією та поживними речовинами для продуктивного дня. Виберіть свій улюблений рецепт та насолоджуйтесь прекрасним смаком!
Бутерброди з тунцем та яблуком
Покладіть на рум’яні шматочки хліба салат із консервами, соковитим кисло-солодким фруктом та фіолетовою цибулею.
Час приготування:
- Загальний – 15 хв;
- Активний – 15 хв.
Інгредієнти:
- Хліб – 4 скибочки;
- Консервований тунець – 200-250 г;
- Яблуко – ½ штуки;
- Свіжий лимонний сік – 1 ст. ложка;
- Фіолетова цибуля – ⅓ штуки;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Майонез – за смаком;
- Листовий салат – за смаком.
Приготування:
- Скибочки хліба підсушіть у тостері або на сухій пательні.
- З банки з консервами злийте рідину. Рибу розімніть вилкою.
- Яблуко наріжте невеликими шматочками і збризкайте лимонним соком. Цибулю подрібніть ножем.
- Змішайте рибу з яблуком та цибулею. Посоліть, поперчіть та заправте майонезом.
- Викладіть на хліб листя салату, а поверх них салат з тунцем.
Брускетта з тунцем і помідорами
Оливки та винний оцет чудово доповнюють рибу та свіжі овочі. Ця закуска готується просто і швидко, а результат порадує всіх.
Час приготування:
- Загальний – 20 хв;
- Активний – 10 хв.
Інгредієнти:
- Багет – 5 шматочків;
- Рослинна олія – 1 ст. ложка;
- Консервований тунець – 150-200 г;
- Помідори – 2-3 штуки;
- Оливки – 1 жменя;
- Базилік – за смаком;
- Червоний винний оцет – ¹⁄₄–¹⁄₂ ст. ложки;
- Сіль – за смаком;
- Часник – 1 зубчик.
Приготування:
- Змастіть хліб олією і покладіть на деко. Відправте духовку до 180°C на 8–10 хвилин.
- Тим часом подрібніть рибу виделкою. Наріжте помідори та оливки шматочками. Подрібніть частину базиліка. Змішайте підготовлені інгредієнти з оцтом та сіллю.
- Трохи остудіть багет, потім натріть його часником. Покладіть на кожен шматочок рибну суміш. Прикрасьте базиліком, що залишився.
Сендвічі з тунцем та маринованими огірками
Яскравий смак овочів – чудове доповнення до риби.
Час приготування:
- Загальний – 10 хв;
- Активний – 10 хв.
Інгредієнти:
- Мариновані огірки – 1-2 штуки;
- Консервований тунець – 150 г;
- Майонез – за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Хліб – 4 скибочки;
- Листовий салат – 2 листки.
Приготування:
- Наріжте огірки невеликими шматочками. Рибу розімніть виделкою. Змішайте все з майонезом, сіллю та перцем.
- Хліб підсушіть у тостері або на сухій пательні.
- На хлібну скибочку викладіть салатний лист та рибу. Накрийте другим шматочком хліба. Зробіть другий бутерброд з тунцем.
Сендвічі з тунцем та рікотою
З рибних консервів та ніжного сиру виходить чудова намазка для бутербродів.
Час приготування:
- Загальний – 10 хв;
- Активний – 10 хв.
Інгредієнти:
- Лимон – 1 штука;
- Консервований тунець – 150 г;
- Фіолетова цибуля – ¼ штуки;
- Рікота – 60 г;
- Оливкова олія – 1 ст. ложка;
- Соус табаско – ½ ч. ложки;
- Сіль – ½ ч. ложки;
- Перець чорний мелений – ½ ч. ложки;
- Хліб – 4 скибочки;
- Листовий салат – за смаком.
Приготування:
- Дрібною теркою зніміть цедру з лимона, достатньо половини чайної ложки. З м’якоті вичавіть столову ложку соку.
- Рибу розімніть вилкою. Цибулю подрібніть. Змішайте з рікотою, цедрою, лимонним соком, оливковою олією, табаско, сіллю та перцем.
- Розподіліть намазку по хлібних скибочках і додайте листовий салат. Зверху викладіть ще по скибочці хліба.
Бутерброди з тунцем, йогуртом та яйцем
Відмінний варіант швидкого та смачного перекусу. Таку закуску можна готувати як у будні, так і на свято.
Час приготування:
- Загальний – 20 хв.
- Активний – 10 хв.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки;
- Консервований тунець – 170 г;
- Білий йогурт – 2 ст. ложки;
- Хліб – 4 скибочки;
- Будь-яка зелень за смаком.
Приготування:
- Відварити яйця круто, остудити і очистити. Розріжте їх навпіл.
- Злийте зайву рідину з банки з тунцем, розімніть його вилкою і змішайте з йогуртом.
- Намажте суміш на хліб, покладіть зверху яйця та посипте зеленню.
Канапки з консервованим тунцем та оливками
Змішайте рибні консерви з пікантними оливками і додайте трохи лимонного соку. Буде смачно!
Час приготування:
- Загальний – 10 хв;
- Активний – 10 хв.
Інгредієнти:
- Оливки без кісточок – 8-10 штук;
- Лимон – ⅓ штуки;
- Консервований тунець – 1 банка;
- Хліб чи батон – 4–6 скибочок;
- Листовий салат – за смаком.
Приготування:
- Наріжте оливки невеликими шматочками. З лимона вичавіть сік.
- Розімніть рибу виделкою. Змішайте з оливками та лимонним соком.
- Скибочки хліба підрум’яньте в тостері або на пательні.
- Візьміть одну скибочку хліба. Викладіть на неї салат, рибу і накрийте ще одним лист салату, а потім – другою скибочкою хліба.
- Так само зробіть ще один або два бутерброди.
Сендвічі з консервованим тунцем та сиром
Маринований огірок і гірчиця надають рибній начинці нотки пікантності, тому звичайна страва виходить справді смачною.
Час приготування:
- Загальний – 13 хв;
- Активний – 7 хв.
Інгредієнти:
- Консервований тунець – 100 г;
- Маленький маринований огірок – 1 штука;
- Шпинат або інша зелень – ½ пучка;
- Майонез – 3 ст. ложки;
- Гірчиця – ½–1 ст. ложка;
- Хліб – 4-6 шматків;
- Вершкове масло – 2 ст. ложки;
- Сир – 60-80 г.
Приготування:
- Тунець розімніть вилкою. Огірок наріжте невеликими шматочками. Дрібно наріжте зелень. Змішайте підготовлені інгредієнти з майонезом та гірчицею.
- Хліб з одного боку змастіть маслом. Розігрійте пательню на середньому вогні. Покладіть скибку хліба маслом вниз.
- Зверху покладіть тонко нарізаний сир, розподіліть рибну начинку по ньому і додайте ще шматочок сиру.
- Накрийте другим шматком хліба так, щоб намащений маслом бік був зверху. Злегка притисніть.
- Обсмажуйте 3-4 хвилини, доки низ не підрум’яниться. Акуратно переверніть, придавіть і готуйте сендвіч ще стільки ж. Таким чином приготуйте і інші сендвічі.
Ці бутерброди з тунцем – це саме той варіант легкої та поживної закуски, яка виручить у будь-якій ситуації. Адже готується з кількох інгредієнтів та всього декілька хвилин хвилин.