Кумедні та зворушливі: 5 книг для зимових вечорів

2577

Зимові вечори – чудовий привід оточити себе зручностями, створити затишну атмосферу та врешті відпочити від напруженого тижня. Чудовим доповненням вечорів стане гарна книжка, що зігріє та проведе у нові незвідані світи.

Книга «Їсти, молитися, кохати» Елізабет Ґілберт не дарма стала бестселлером у багатьох країнах та отримала екранізацію. Цей твір надихає, повертає віру у життя, заворожуючи смаками італійської кухні, індійськими пахощами та балійськими краєвидами. Саме цими країнами подорожує головна героїня, аби повернути собі себе, внутрішньо відродитися й знайти ключі до власного щастя.

У родині Ґоссів усе летить шкереберть. Батько сімейства постійно на роботі, мати хронічно втомлена від домашніх обов’язків та вибриків трьох дітей, а дідусь майже не виходить з дому, бо втратив віру у життя після загибелі дружини. Здавалося б, хатнім тваринам тут будуть зовсім не раді. Проте донька Елла одного разу вертається додому із песиком. То ким же він стане – джерелом чергових проблем чи навпаки, різдвяним дивом? Читайте у теплій святковій історії від Брюса Кемерона «Ідеальне Різдво для собаки».

Що може трапитися з іноземцем, що приїхав шукати кохання в Україні? Про це іронічно розповідає Ярослава Литвин у книзі «Рік розпусти Клауса Отто Баха». Через образ наївного німця та його пригоди на теренах нашої країни авторка дає можливість під іншим кутом поглянути на реалії, в яких ми живемо. А завдяки соковитій мові та особливому стилю Ярослави маємо яскраву, кумедну та захоплюючу історію, що подарує вам кілька цікавих вечорів.

Не дивуйтеся, якщо під час читання книжки «Різдво в «Капкейк-кафе» Дженні Колґан вам закортить чогось смачненького, бо кожна сторінка тут пашіє корицею, кавою та імбирем. Іссі Рендал, власниця кондитерської, окрилена і задоволена життям. Коханий поруч, заклад процвітає – чого іще бажати? Проте коліжанки не поділяють такого захвату. А тут ще й хлопця терміново викликають у довгострокове відрядження. Як Іссі впорається із усією навалою проблем у передсвятковій метушні? Зазриніть до цієї доброї історії, аби відчути справжній різдвяний дух.  

У вищих колах азійського світу зустрічають не просто за одежею. Тут має значення і статус, і походження, і спадщина. Та Рейчел про все це навіть не здогадується, адже вони з коханим завжди жили скромно, а про свою родину він майже нічого не розповідав. Тож знайомство із майбутніми родичами вийшло геть не таким, яким дівчина його уявляла. Чи вдасться їй стати «своєю» серед шику і розкошів, не втративши при цьому щось набагато важливіше? Кевін Кван відповідає на це питання у романтичній історії «Шалено багаті азійці».

добірку підготували у видавництві Фабула
спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти