14 ідей, які допоможуть облаштувати комфортне робоче місце для фрілансера

2775

Незважаючи на те, що фріланс має багато плюсів, працювати вдома набагато складніше, аніж в офісі. І справа навіть не стільки у самоконтролі і дисципліні, скільки в організації простору. У більшості сучасних квартир недостатньо вільного місця, тому про створення кабінету не може бути й мови. Звідси виникає безліч питань: де зберігати документи? Як зробити робоче місце зручним і затишним. І, найголовніше, де його організувати, якщо площа квартири не  дозволяє створення домашнього офісу? На всі ці питання ви знайдете відповіді у даній статті.

Фріланс – звична справа для жителів Європи, в тому числі і для іспанців. Саме тому дизайнери з Іспанії відмінно знають, як зробити домашній офіс затишним і комфортним. Пропонуємо вам 14 ідей від професіоналів, які допоможуть зробити робоче місце в квартирі ідеальним.

1. За спинкою дивана

Якщо диван стоїть посередині кімнати, то простір за ним можна використовувати для створення домашнього офісу. Посудіть самі: довжини спинки якраз вистачить, щоб розмістити за нею робочий стіл, а диван стане своєрідною перегородкою, що відокремлює ваш «кабінет» від решти кімнати.

Зверніть увагу: Єдиний мінус такого розташування полягає в тому, що якщо у вас велика сім’я, і домочадці звикли проводити час на дивані, дивлячись телевізор, то ви не зможете повноцінно працювати в тиші і спокої. Вам постійно буде хтось заважати.

2. У їдальні

Фото Amy Peltier Interior Design & Home (peltierinteriors.com)

Якщо кухня у вашій квартирі занадто маленька, і сім’я звикла їсти в їдальні, то ви легко можете організувати робоче місце в цій кімнаті. Щоб «розбавити» обстановку і зробити домашній офіс затишнішим, додайте неформальних деталей. Наприклад, яскраві подушки, фотографії в рамках на стіні, кімнатні рослини, стільці з обідньої гарнітури і так далі.

3. На балконі

Дизайнери інтер’єрів в один голос стверджують, що якщо в квартирі є балкон, то його обов’язково потрібно використовувати, як повноцінну кімнату, а не в якості комори. Чому б не організувати там кабінет? По-перше, у вас буде особистий простір, по-друге, протягом дня на балконі хороше природне освітлення, отже не доведеться вдаватися до додаткових джерел світла. І як бонус – прекрасний вид з вікна на місто або природу.

4. Маленький стіл

Якщо ваша квартира не відрізняється великими габаритами, не турбуйтеся. Для створення повноцінного робочого місця вистачить 45 см. Тому ви сміливо можете придбати маленький стіл, не переживаючи, що вам ніде буде розвернутися. Він відрізняється компактністю, крім того, на ньому набагато менше місця для можливого безладу, ніж на великому столі.

5. У ніші

Ще одна цікава ідея – створити «кишеньковий» офіс. І ми зараз не про гаджети, а про цілком реальний і зручний варіанті організації простору. Якщо в квартирі є ніша, наприклад, між шафою і вікном, то стіл з кріслом і комп’ютером можна поставити там. Головний плюс такого рішення полягає в значній економії простору. Замість повноцінного столу, який буде займати багато місця, можна придбати підвісну модель без ніжок або просто закріпити на стіні стільницю.

6. Органайзер всередині ящика

Основну частку безладу на робочому столі складають скріпки, затискачі, ручки та інші канцелярські товари. Щоб вам не довелося витрачати багато часу на пошуки потрібного предмета, розмістіть у ящику стола кілька контейнерів, кожен з яких буде призначатися для певної групи канцтоварів. В цьому випадку ви завжди будете знати, де яка річ у вас знаходиться.

7. Робоче місце біля вікна

Більшість дизайнерів радять розташовувати робоче місце біля вікна, щоб отримати максимум природного світла. Це буде позитивно впливати не тільки на працездатність, а й на настрій. Якщо ж біля вікна не вистачає місця для розміщення повноцінного столу, то цілком можна вдатися до іншого варіанту – розширити підвіконня. Таке рішення буде зручним і заощадить ваш бюджет.

8. Біля ліжка

Ще один варіант – організувати кабінет у спальні. Якщо вона відрізняється невеликими розмірами, але має форму квадрата, можна розташувати стіл в ногах ліжка. Також меблі можна буде використовувати в якості туалетного столика для ранкових ритуалів краси.

9. У вітальні

Щоб вписати домашній офіс в інтер’єр вітальні, пофарбуйте стіни в білий колір, а потім купіть в магазині білосніжні полиці і стіл. Так у вас вийде створити гармонійний ансамбль. Щоб візуально відокремити робочу зону від території відпочинку, покладіть між ними круглий килимок невеликого розміру.

10. Модний експеримент

Якщо ви досі не визначилися зі стилем домашнього офісу, але вам хочеться «зібрати» його з безлічі симпатичних предметів меблів, від яких неможливо відмовитися, то сміливо дійте. Не бійтеся експериментувати, врешті-решт, еклектику в інтер’єрі ще ніхто не відміняв. Наприклад, ви можете замінити стандартне робоче місце на плетену модель, а класичний робочий стіл – на бабусин секретер. Не бійтеся додавати в «кабінет» яскравих фарб – від цього інтер’єр тільки виграє, а робоче місце стане справжньою родзинкою кімнати.

11. Місце на двох

Якщо в квартирі живуть два фрілансера, то практичним і зручним рішенням буде організувати подвійне робоче місце. Яким чином? Тут все дуже просто: розмістіть домашній офіс в кутку, зробивши поверхні перпендикулярними один до одного. Для цього розташуйте два столи поруч біля сусідніх стін, щоб вони з’єднувалися в кутку.

12. Творчий куточок

Якщо ви творча людина і ваша майстерня розташовується вдома, то зробіть робоче місце яскравим і креативним. Пофарбуйте полиці в яскравий колір, розкладіть потрібні інструменти і дрібниці до красивих контейнерів. До речі, необов’язково купувати спеціальні ємності. Як системи зберігання підійдуть привабливі баночки для круп, плетені кошики, чашки і так далі. Також можна розмістити на стіні ескізи або малюнки. Загалом, підключіть свою фантазію, і тоді ваш кабінет стане справжнім відображенням внутрішнього світу.

13. У мансарді

Якщо ви думаєте, що стеля, розташована під кутом, – це мінус, то дизайнери готові з вами посперечатися. Правильно підійшовши до питання організації простору, ви можете створити зручний і комфортний офіс в мансарді, який буде налаштовувати на робочий лад. Щоб витягти максимум користі з наявної площі, замовте шафи або стелажі, які будуть відповідати висоті і формі стель. У такого рішення є маса плюсів: по-перше, у вас буде багато місця для розміщення книжок, документів, канцелярського приладдя та інших дрібниць, а, по-друге, не доведеться витирати пил з верхівок меблів.

14. Оглядовий майданчик

Якщо ви є щасливим володарем дворівневої квартири, то ідеальним варіантом стане розміщення домашнього офісу на кордоні поверхів. Таким чином ви зможете заощадити на освітленні (завдяки світлу, яке потрапляє з нижнього поверху), і тримати весь будинок в полі свого зору. Другий момент особливо актуальний, якщо в квартирі є маленькі діти, які не заспокояться, поки не дослідять кожен куточок будинку. Також такий варіант підійде, якщо ви є власником цікавого кота або собаки, який так і чекає, поки ви відвернетеся.



• не пропусти