Які фільми варто подивитися, щоб покращити навіть найсумніший на світі вечір

71664

Буває, хочеться прийти додому після роботи, включити ненав’язливий, але при цьому не дурний фільм, і забути про все на світі на пару годин. Якраз для такого випадку ми зібрали для вас кілька не найрозкрученіших картин із хорошими рейтингами, дивитися які легко і цікаво, та ще й залишиться над чим подумати після перегляду.

Ми впевнені: хорошого кіно багато не буває!

Тариф на місячне світло (Mondscheintarif)

Кора зіткнулася з вічною дилемою багатьох дівчат після першого побачення: дзвонити чи не дзвонити першою? Подруга, яка знає про чоловіків все і навіть більше, запевняє, що дзвонити не можна і чоловік повинен сам проявити ініціативу. Сама Кора хоче просто бути собою і чинити так, як підказує їй серце. Як же їй бути?

Фільм сповнений діалогів, роздумів і переживань, а ще відкриває завісу вічного питання «Що відбувається в голові у жінки?» Добра і небанальна картина, яку захочеться переглянути ще не раз.

  • Рейтинг IMDb – 6,9
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,4

Хоч раз у житті (Begin Again)

© Begin again / The Weinstein Company

Одного разу в Нью-Йорку зустрілися дві самотності: він – легенда шоу-бізнесу, вона – колишня дівчина рок-зірки і співачка. У них немає ні грошей, ні музикантів, але яке це має значення, коли бажання творити сильніше за можливості та підступи долі?

У цього фільму відмінний саундтрек (підспівує Адам Левін з групи Maroon 5) і приголомшливо тепла, затишна атмосфера. Акторський склад підібрався що треба: в головних ролях Кіра Найтлі і Марк Руффало. Та й головна декорація фільму, місто Нью-Йорк, зробила свою справу. Творчим людям сподобається в першу чергу!

  • Рейтинг IMDb – 7,4
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,4

Дрібка перцю (Politiki kouzina)

© Politiki kouzina / ANS Production

«У житті, як і в їжі, завжди знайдеться місце для прянощів» – ось життєва філософія сім’ї, в якій виріс хлопчисько на ім’я Фаніс. Він став першокласним кухарем, поїхав до іншої країни, але одного разу замислився: а чи достатньо спецій в його власному житті?

Дуже душевна турецько-грецька картина про сім’ю, про дорослішання, про тугу за рідним домом, про цінності і людей.

  • Рейтинг IMDb – 7,6
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,4

Один прекрасний день (One Fine Day)

© One Fine Day / 20th Century Fox

Ця щира і світла комедія розповідає про історію знайомства Джека і Мелані. У той день все пішло шкереберть: їхні діти спізнилися на шкільну екскурсію, а в обох запланована купа справ і турбот. Можливо, героям вдасться не тільки викрутитися з проблем, але і несподівано знайти кохання?

Дует молодих Мішель Пфайффер і Джорджа Клуні навряд чи зможе залишити когось байдужим, та й сам фільм переглядається буквально на одному диханні.

  • Рейтинг IMDb – 6,5
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,6

Останній поцілунок (L’ultimo bacio)

© L’ultimo bacio / Medusa Film Spa

У центрі сюжету молода пара, Карло і Джулія: скоро вони стануть батьками, але майбутньому батькові, здається, не так вже й просто попрощатися зі своєю свободою. У фільмі переплітаються кілька сюжетних ліній, він розповідає про різні стадії відносин і про те, які труднощі можуть зустрітися на шляху у закоханих. Вийшла по-італійськи емоційна, але дуже життєва картина, де глядач напевно зможе провести паралелі з реальним життям.

  • Рейтинг IMDb – 7
  • Рейтинг «Кінопошук» – 6,9

Нічні гри (Game Night)

© Game Night / New Line Cinema

Щотижня 3 парочки влаштовують «нічні ігри»: розгадують головоломки, дістають настільні ігри та весело проводять час разом. Але одного разу в компанії з’являється хлопець, який пропонує набагато цікавішу і небезпечну гру.

У картині повно гумору і динаміки, сюжет не дозволить занудьгувати, та й персонажі підібралися дуже цікаві. Захопливе видовище, яке однозначно залишить після себе масу емоцій.

  • Рейтинг IMDb – 7,1
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,1

Тільки ти (Only You)

© Only You / TriStar Pictures

Сюжет фільму такий: ворожка напророкувала молодій дівчині, що її майбутнього чоловіка зватимуть Деймон Бредлі. Роки йшли, а суджений на горизонті все не з’являвся. Але одна-єдина зустріч перевернула життя красуні з ніг на голову.

Молодий Роберт Дауні – молодший в чарівній романтичної комедії 90-х – що може бути краще? Милий і зворушливий фільм про любов: дивитися обов’язково!

  • Рейтинг IMDb – 6,5
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,6

Френкі і Джонні (Frankie and Johnny)

© Frankie and Johnny / Paramount Pictures

Це історія самотньої офіціантки Френкі і нещодавно звільненого з в’язниці чоловіка на ім’я Джонні. Історія про людей, яким довелося пережити і подолати безліч випробувань.

Фільм стає по-справжньому хорошим багато в чому завдяки сильній грі Мішель Пфайффер і Аль Пачіно. Життєва і повчальна історія, яка змусить і сумувати, і радіти.

  • Рейтинг IMDb – 6,7
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,6

Чудове життя (Une vie meilleure)

© Une vie meilleure / Canal +

Ян і Надя вирішили відкрити свій затишний ресторан, але щоб здійснити свою мрію, парі довелося набрати кредитів. Дівчина вирішує поїхати до Монреалю і пошукати кращу роботу, залишаючи Яну свого сина, 9-річного Слімана. Але щось пішло не так, і раптово Надя перестає виходити на зв’язок.

У результаті вийшло не просто кіно, а маленьке життя, яке глядачеві вдається прожити разом із героями. Картина напевно залишить слід у душі і допоможе зробити безліч цікавих висновків.

  • Рейтинг IMDb – 6,7
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,6

Безглузді (Clueless)

© Clueless / Paramount Pictures

Стрічку знято за мотивами роману Джейн Остін «Емма». Шер – красуня, багачка, модниця і головна зірка школи. А ще вона роздає поради з приводу відносин направо і наліво, в той час як своє особисте життя поки що не влаштувала.

Фільм неможливо дивитися без усмішки, а головна героїня у виконанні Алісії Сільверстоун закохує в себе з перших хвилин. Це не чергова пустушка про багатих і знаменитих: тут є безліч зворушливих, повчальних, забавних і просто милих моментів.

  • Рейтинг IMDb – 6,8
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,1

Життя, як воно є (Life as We Know It)

© Life as We Know It / Josephson Entertainment

Холлі і Ерік – дві абсолютні протилежності, об’єднує їх лише одне – любов до хрещениці Софі. І в один далеко не найпрекрасніший день вийшло так, що їм двом довелося взяти на себе всю турботу про малятко.

У стрічці глядача чекає безліч емоцій: вона дозволить і посміхнутися, і посумувати, і подумати після перегляду. Фільм підкуповує своєю простотою і щирістю, залишаючи приємний післясмак.

  • Рейтинг IMDb – 6,6
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,5

Є мрії – будуть і подорожі (Have Dreams, Will Travel)

© Have Dreams, Will Travel / Thunder Bay Pictures

60-і роки. Хлопчик на ім’я Бен живе з батьками. Одного разу в їхньому будинку з’являється дівчинка Кессі, яка вижила після автокатастрофи: скоро вона вирушить до своєї бабусі. Але Кессі вмовляє Бена втекти до Балтімору, де живуть її дядько і тітка.

Неймовірно надихаючий фільм про життя, про дружбу і допомогу, про мрії і бажання. Картина через невеликий бюджет не отримала широкої популярності, що абсолютно незаслужено: обов’язково подивіться це кіно, і ви не пошкодуєте.

  • Рейтинг IMDb – 7,5
  • Рейтинг «Кінопошук» – 7,8


• не пропусти