11 чудових ідей, які зроблять інтер’єр білої кухні ідеальним

4544

Пожвавити білий інтер'єр - це легко.
Пожвавити білий інтер’єр – це легко.


Кухня, де домінуючим є білий колір, стає безпрограшним рішенням для більшості інтер’єрних стилів. Переваг у білого – безліч: він відмінно поєднується з іншими кольорами, ніколи не виходить з моди, сприяє візуальному збільшенню простору. З іншого боку, існує думка, що білий – непрактичний і холодний. Ділимося хитрощами, які допоможуть створити ідеальний інтер’єр білої кухні.

1. Геть стереотипи

Біла кухня - варіант для всіх інтер'єрних стилів.
Біла кухня – варіант для всіх інтер’єрних стилів.


«Непрактичність» і «білий колір» для багатьох – практично одне і те ж. Але ця думка вже давно не актуально. Наприклад, існують фарби для стін, які, незалежно від їх відтінку, легко переживуть вологе прибирання і менше схильні до забруднень. Для виготовлення меблів і оздоблювальних робіт вибирайте матеріали гідної якості – це полегшить догляд за білою кухнею. У будь-якому випадку, приміщення доведеться прибирати, але частота прибирання залежить тільки від особистих переваг. Керуючись виключно питаннями практичності, навряд чи вийде створити якісний інтер’єр.

2. Гра на контрасті

Біло-чорна кухня з додаванням контрастного кольору.
Біло-чорна кухня з додаванням контрастного кольору.


Вишукане рішення для інтер’єру кухні – білі меблі і стіни в поєднанні з темними полами і стільницею. Таке оформлення не набридає. Але в будь-який момент при бажанні оживити його можна поставити на підвіконня горщики з зеленими рослинами, змінити текстиль на більш яскравий. Родзинкою білої кухні з контрастними деталями стає незвичайна система освітлення.

3. М’яке тепло дерев’яної фактури

Натуральне дерево завжди в моді.

Натуральне дерево завжди в моді.


Надійний спосіб зробити інтер’єр білої кухні більш затишним – додати в оформлення натуральну деревину теплих тонів. Стельові балки, підлогу, стільниця або стільці – вибирати вам. Інтер’єр кухні, де присутня фактура дерева, ніколи не буде виглядати стерильно холодним.

4. Брутальне поєднання з глянцевим сірим

Стіни в кухні з бетону.
Стіни в кухні з бетону.


Поєднання домінуючого на кухні білого кольору з блискучою сірою поверхнею підлоги – безпрограшний спосіб створити полегшений варіант інтер’єру в стилі індастріал або лофт. Класичним способом обробки, завдяки якому вийде добитися потрібного ефекту, є керамічна плитка. Тим, хто вважає за краще альтернативні рішення, рекомендуємо звернути увагу на полірований бетон або наливні підлоги.

Стримана і брутальна біло-сіра кухня.
Стримана і брутальна біло-сіра кухня.

5. Увага до деталей

Яскраві деталі в нейтральному інтер'єрі кухні.
Яскраві деталі в нейтральному інтер’єрі кухні.


Для того щоб білий інтер’єр кухні наблизився до ідеального, зовсім необов’язково проробляти масштабну роботу. Одна або дві по-справжньому цікавих деталей ефектно перетворюють інтер’єр кухні. Незвичайний посуд на відкритих полицях, абстрактний постер на стіні, шестикутна плитка на підлозі замість звичної прямокутної… – і білий інтер’єр набуває індивідуальність.

6. Несподіваний вибух кольору

Кольорові полки притягують погляд.
Кольорові полки притягують погляд.


Яскрава стільниця або фіранки, меблеві фасади з кольоровими вставками – очевидні рішення для пожвавлення інтер’єру білої кухні. Але, вибираючи таку високу контрастність, досить легко перейти кордони гарного смаку. Рекомендуємо звернутися до більш нестандартних рішень. Наприклад, пофарбувати в яскравий колір внутрішню частину шафок. Це дозволить не нудьгувати на кухні: періодичний WOW-ефект гарантований.

Забарвлені зсередини полки гармоніюють з кольоровими вставками на меблевих фасадах.
Забарвлені зсередини полки гармоніюють з кольоровими вставками на меблевих фасадах.

7. Акцентна стіна з оригінальними шпалерами

Яскраві шпалери в інтер'єрі білою кухні.
Яскраві шпалери в інтер’єрі білої кухні.

Помітні стіни на білій кухні – ризиковане рішення, яке може сприяти тому, що інтер’єр швидко набридне. Але якщо ідея з яскравими стінами не дає спокою, то краще прийти до компромісу з власними бажаннями – зробити акцентною одну стіну, а в якості її обробки вибрати не фарбу, а шпалери з незвичайним принтом. Зверніть увагу на шпалери з дрібним орнаментом або асиметричними зображеннями.

8. Розкіш складних фактур

Захисне просочення або шар лаку зроблять цегляну стіну практичною.
Захисне просочення або шар лаку зроблять цегляну стіну практичною.


Білий колір завдяки його нейтральності вважається чудовим тлом для складних фактур, наприклад, цегли. Нерівна поверхня і теплий коричневий колір стають острівцем відпочинку від стриманої нейтральності білого. Практичним рішенням стане цегляна стіна з захисним просоченням, що оберігає від забруднень.

9. Притягуючий погляд кухонний фартух

Кухонний фасад стає акцентом в інтер'єрі кухні.
Кухонний фасад стає акцентом в інтер’єрі кухні.


Загальна площа кухонного фартуха невелика, тому допустимо дозволити собі найсміливіші експерименти з його забарвленням і матеріалом. Екстравагантність фартуха згладжується переважаючим в інтер’єрі кухні білим кольором. Етнічні орнаменти, різнобарвна мозаїка, великі візерунки на склі або металі, золота плитка – доречною буде практично будь-яка обробка кухонного фартуха. Але в тому випадку, якщо він є єдиним акцентом в оформленні.

Блакитний фартух - прикраса кухні.
Блакитний фартух – прикраса кухні.

10. Різноманітність білої палітри

Холодний відтінок білого в інтер'єрі кухні.
Холодний відтінок білого в інтер’єрі кухні.


Поглибити однотонний інтер’єр кухні можна за рахунок використання різних відтінків білого. Адже палітра цього кольору – дуже широка: від льняного до перламутрового. Кожен з відтінків привнесе в оформлення свою специфіку, позбавивши його від деякої відчуженості. Професійним рішенням стане використання теплого білого для текстилю, холодного – для стін, нейтрального – для меблів.

Теплий відтінок білого робить кухню затишніше.
Теплий відтінок білого робить кухню затишнішою.

Меблі і стіни - різних відтінків білого.
Меблі і стіни – різних відтінків білого.

11. Більше світла

Яскраве освітлення необхідно і на білій кухні.
Яскраве освітлення необхідне і на білій кухні.


На перший погляд може здатися, що білий інтер’єр, який за замовчуванням сприймається як світлий, не потребує продуманої системі ілюмінації. Але така помилкова думка може зіграти злий жарт з господарями будинку: користуватися кухнею у вечірній час буде складно і незручно. Тому не забудьте переконатися в тому, що робоча і обідня зона достатньо освітлені, підвіконня не заставлені високими рослинами, а фіранки – мобільні.

Багаторівневе освітлення необхідно в інтер'єрі кухні.
Багаторівневе освітлення необхідно в інтер’єрі кухні.



• не пропусти