Всі аплодують новій обкладинці National Geographic, але справжній шок всередині на сторінках журналу

6517

National Geographic розпочав інформаційну та висвітлювальну кампанію, що шокує, під назвою Planet or Plastic?  (Планета або Пластик?) І це те, що всі ми повинні побачити і засвоїти.

Багато хто з нас усвідомлює, що у нашому середовищі є надто багато пластику. Ми всі відчуваємо себе дещо винними, коли кидаємо ще одну одноразову пластикову упаковку прямо до смітника, розуміючи, що ми сприяємо проблемі, яка є надто великою для нас, щоб по-справжньому зрозуміти. Але що було б, якби ми зіткнулися з жахливими наслідками нашої пластикової залежності?

Це є однією з цілей кампанії журналу, оскільки вони прагнуть змінити спосіб використання пластику споживачами. Якщо споживачі та інші однодумні організації зможуть працювати разом, щоб досягти змін у мисленні на фундаментальному рівні, корпорації можуть відреагувати на громадську думку та зменшити кількість пластику, яку вони використовують у своїх продуктах. Сам журнал показує добрий приклад – висилає свої видання обгорнені в папір замість пластику. Тому що кожна позитивна зміна, незалежно від того, наскільки мізерною вона може здаватися, допомагає на певному рівні. А ви наважитесь взяти участь?

Ці потужні та сердечні знімки яскраво демонструють збиток, який щорічно приносять 9 мільйонів тонн пластикових відходів для нашого середовища та дикої природи.

У новому випуску National Geographic з’явиться кампанія про пластичні відходи

Багато хто з нас усвідомлює, що у нашому середовищі є надто багато пластику

“Фотограф звільнив цього лелеку від поліетиленового мішка на смітнику в Іспанії. Один мішок може вбити неодноразово: Туші розпадаються, але пластик зберігається і може знову задушити когось”.

“Під мостом річки Буриганга у Бангладеші сім’я знімає етикетки з пластикових пляшок, сортуючи зелені і  прозорі, щоб продати продавцю брухту. Їм вдається заробити на такому приблизно 100 доларів на місяць”.

“Найбільшим ринком пластмаси сьогодні є пакувальні матеріали. Зараз це сміття складає майже половину всіх пластикових відходів, що утворюються в усьому світі, більшість із них ніколи не переробляються та не спалюються”.

“Стара пластмасова риболовна сітка врізається в черепаху в Середземному морі в Іспанії. Черепаха може розтягнути шию над водою, щоб дихати, але померла б, якби фотограф не звільнив її”.

“Щоб рухатися течіями, морські коники чіпляються за дрейфуючі водорослі  або інше природне сміття. У забруднених водах індонезійського острова Сумбава цей морський коник був закріплений на пластмасовій ватній паличці – “Я б хотів, щоб цього фото не існувало”, – каже фотограф Джастін Хофман.

“Деякі тварини зараз живуть у світі пластмаси, як ці гієни (Ефіопія)”.

“У всьому світі щохвили реалізується майже мільйон пластикових пляшок із напоями”

“До 2050 року практично кожен вид морських птахів на планеті буде їсти пластик”

“Кольорові стружки пластмаси зібрані, промиті та посортовані вручну на берегах Буриканги. Близько 120 000 людей працюють в неформальній промисловості у Джаку та навколо нього, де 18 млн. жителів виробляють близько 11 000 тонн відходів на день”.

Китай – найбільший виробник пластмаси, на його частку припадає понад чверть світової продукції, більша частина якої експортується у світ



• не пропусти