Україну обійде стихія: погода на 17 вересня від Наталки Діденко

    221

    Сьогодні, 17 вересня, в більшості областей України очікується суха та тепла погода, без загрози стихійних лих, які наразі вирують у країнах Центральної Європи. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, запевнивши, що українцям не варто хвилюватися через повені, які накрили Польщу, Чехію, Словаччину та інші країни регіону.

    Як зазначила Діденко, катастрофічні повені в сусідніх країнах спричинені сильними дощами, що тривають під впливом генуезького циклону. Однак Україна знаходиться поза зоною його дії, тому стихійне лихо не торкнеться нашої країни. Синоптикиня підкреслила, що найближчим часом повінь українцям не загрожує.

    “Стихійне лихо, яке трапилося в Чехії, Словаччині, Румунії, Польщі, Австрії, зумовлене тривалими дощами через циклон середземноморського походження. Нас хвилює, чи торкнеться це України? Ні”, – прокоментувала Наталія Діденко.

    На більшій частині території України 17 вересня пануватиме суха погода завдяки антициклону. За словами синоптикині, лише на крайньому заході та в окремих районах півдня можливі локальні дощі з грозами. Вітер буде східним та рвучким, а на Лівобережжі може сягати штормових показників.

    Температура повітря в більшості регіонів вдень коливатиметься в межах +23…+28°C, а на Закарпатті та в Карпатах – +17…+21°C.

    У столиці 17 вересня очікується тепла погода з температурою +25…+26°C. Опади в Києві малоймовірні, тож мешканці міста можуть розраховувати на сухий і приємний день.

    “Надалі в Україні переважатиме суха погода, лише 18 вересня на заході та півдні можливі локальні дощі”, – зазначила Діденко.

    Нагадаємо, що Центральну Європу охопили масштабні повені, які спричинили загибель людей, масові евакуації та руйнування. У Польщі навіть оголосили надзвичайний стан через сильні затоплення.



    • інші новини