Чому ЗСУ стикається з проблемами підготовки новобранців: думка депутата

    8

    З початком війни кількість мобілізованих в Україні суттєво зросла, однак якість підготовки військових залишається на недостатньому рівні для повного задоволення потреб Збройних сил України (ЗСУ). Про це розповів народний депутат Сергій Рахманін, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

    За словами Рахманіна, хоча кількість мобілізованих зросла, якість підготовки новобранців не відповідає вимогам сучасної війни. Однією з причин він називає мобілізацію людей старшого віку, які мають обмежені можливості для ефективного навчання.

    “Часто процес підготовки новобранців доводиться скорочувати через те, що країна просто не здатна “перетравити” таку велику кількість мобілізованих. Навіть там, де навчання проводиться професійно, воно далеко не завжди відповідає всім необхідним стандартам”, – зазначив депутат.

    Окремо Рахманін торкнувся питання можливого повернення українських чоловіків, що виїхали за кордон, для участі у війні. За його словами, у Генштабі не розраховують на масове повернення таких громадян.

    “Представники Генштабу не вірять у те, що цих людей вдасться залучити до лав ЗСУ, навіть якщо буде ухвалено політичне рішення. Я думаю, що це більше розмови, ніж реальна перспектива”, – сказав він.

    Депутат додав, що всі охочі вже повернулися для захисту України. “Решта знайде спосіб ухилитися від мобілізації,” – наголосив Рахманін.

    Щодо можливих шляхів комунікації з українцями за кордоном, Рахманін припустив, що діаспора, дипломати та політики інших країн можуть бути використані для зміни думки тих, хто ухиляється від повернення.

    “Чесно кажучи, я не вірю, що це спрацює, але можливо треба спробувати через комунікацію із зарубіжними партнерами”, – підсумував нардеп.



    • інші новини