Україна пропонує допомогу Польщі та Чехії у боротьбі з повенями

    247

    Україна виявила солідарність із сусідніми країнами, запропонувавши допомогу Польщі та Чехії у боротьбі з руйнівними наслідками повеней. Київ висловив готовність негайно відправити сотню рятувальників зі спеціальним обладнанням для допомоги в ліквідації наслідків стихії. Про це повідомляє OBOZ.UA.

    Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підтвердили інформацію про отримання пропозиції від України. “Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль надіслав мені слова солідарності з Польщею та готовність негайно відправити сто рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням. Це дуже зворушливо”, — написав Туск у соцмережі Х.

    Чехія також отримала схожу пропозицію. За словами Ліпавського, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що президент Володимир Зеленський погодився надати допомогу Чеській Республіці. “Я передам цю пропозицію на екстреному засіданні уряду”, — заявив Ліпавський.

    Повені накрили кілька країн Центральної та Східної Європи, зокрема Польщу, Чехію та Австрію, через циклон “Борис”. Внаслідок стихії загинули люди, а понад 1600 осіб було евакуйовано. Потужні зливи зруйнували інфраструктуру, знеструмили сотні тисяч будинків, поламали дерева та спричинили значні перебої в залізничному сполученні.

    Україна демонструє свою готовність надати допомогу сусідам, підтверджуючи свою солідарність у важкий для них час. Хоча ситуація залишається складною, країни активно розглядають пропозицію Києва та планують подальші дії.



    • інші новини