Проблеми з підручниками для школярів: НУШ не справляється з постачанням

    109

    Навчальний рік 2024-2025 розпочався, проте далеко не всі учні 7 класу отримали підручники за програмою Нової української школи (НУШ). Брак навчальних матеріалів залишається серйозною проблемою для багатьох регіонів України.

    За словами голови комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, ситуація з підручниками для 7 класу НУШ різниться по регіонах. Він зазначив, що на цей момент 92% підручників вже надійшло до шкіл, проте залишається проблема з їх повним забезпеченням.

    Забезпеченість підручниками на 100% мають Полтавська, Харківська, Кіровоградська області та місто Київ. Учні цих регіонів мають необхідну літературу для навчання. Проте є області, де ситуація набагато гірша.

    Найгірша ситуація спостерігається в Чернігівській області, де учні отримали лише 80% підручників. Це створює серйозні труднощі для організації навчального процесу.

    Попри вчасне фінансування та рекомендації щодо прискорення видання і доставки навчальної літератури, Міністерство освіти і науки України (МОН) не змогло повністю забезпечити учнів підручниками. Сергій Бабак зазначив, що питання моніториться щотижня і буде розглядатися на засіданні освітнього комітету.



    • інші новини