Улюблені українські мультфільми (ВІДЕО)

3848

У багатьох людей сьогодні якесь неясне уявлення про український кінематограф. Всі чули про Довженка і «Землю», про Миколайчука, Параджанова і «Тінях забутих предків». Однак, якщо поставити кілька конкретних питань, відповіддю стане лише мовчання. А якщо говорити про анімаційні фільми, то взагалі біда. Звичайно, хто ж не любить шедеври від Disney або Pixar! І цілком справедливо, адже вони не залишають байдужими ні дітей, ні дорослих. Але хіба ви не згадаєте хоч кілька українських мультфільмів з часів дитинства? Пам’ятаєте, що показували по телевізору, коли не було DVD-програвачів або супутникового телебачення? Що ми дивилися по тим кільком каналам, які вдавалося зловити в нормальній якості?

Отже , черговий тест на вік. А для тих, кому все це зовсім незнайоме, прекрасна можливість відкрити завісу в невідомий світ української мультиплікації.

“Богданчик і барабан” (1992 р.)

Знайомі і близькі багатьом реалії. Літо в селі у бабусі з дідусем. Богданчик відкриває двері комори і бачить там багато цікавого. А нвйцікавіше – барабан. І з цього моменту життя дідуся і бабусі більше не буде таким, як раніше…

“Дівчинка і зайці” (1985 р.)

Зимовий ліс, хуртовина, снігурі на деревах. І дівчинка катається на лижах в лісі. Знаходить двох зайців і рятує їх від холоду і підступної лисиці.

“Капітошка” (1980 р.)

Колись він був моїм улюбленим мультфільмом. А якщо ви згадайте про Капітошку в присутності підростаючого покоління 2000-х, то вийде приблизно такий розмова:

– Хто така Капітошка?

– Хто такий.

– Тоді має бути «Капітох», напевно.

P.S. Перевірено на власному досвіді.

Капітошка з’явився і відразу ж полетів, а через 9 років повернувся знову.

“Три паньки” (1989 – 1991 рр.)

Трилогія про трьох паньків – справжня енциклопедія сільській життя. Створюється враження, що сам Остап Вишня писав сценарій. Адже українці без іронії – не українці. І якщо Ви ще не бачили історію про трьох винахідливих і кмітливих мешканців Паньківки, обов’язково подивіться.

“Як Петя П’яточкін слоників рахував” (1984 р.)

Коли пробувала рахувати перед сном овечок, не допомогло. Про слоників чомусь не подумала. А ось для виховательки з садочку, куди ходить Петя П’яточкін, це єдине спасіння. Мультфільм про цього маленького розбійника ви просто не могли не бачити!

“Як козаки…” (1967 – 1995 рр.)

Козаки, виявляється, не тільки з турками воювали, а вели цікаве і насичене пригодами життя. Це, мабуть, єдиний мультфільм, який знають і люблять абсолютно всі. А якщо точніше, то цілий цикл мультфільмів. І спеціально для Вас ми зібрали їх всі в одному місці. Приємного перегляду!

“Як козаки куліш варили” (1967 р.)

“Як козаки в футбол грали” (1970 р.)

“Як козаки наречених визволяли” (1973 р.)

“Як козаки сіль купували” (1975 р.)

“Як козаки олімпійцями стали” (1978 р.)

“Як козаки мушкетерам допомагали” (1979 р.)

“Як козаки на весіллі гуляли” (1984 р.)

“Як козаки інопланетян зустрічали” (1987 р.)

“Як козаки в хокей грали” (1995 р.)

P.S. А ви помітили, що більшість мультфільмів старші за Вас?🙂

Джерело: weloveua



• не пропусти