10 приголомшливих ідей, які зроблять інтер’єр вітальні ексклюзивним

9777
Зробити вітальню ексклюзивною - легко!

Витримати в вітальні баланс між затишком і облаштуванням, яке підштовхує до жвавого спілкування – завдання не з легких. Представляємо вам ідеї декору, які зроблять вітальню не тільки приводом для гордості, а й місцем, куди хочеться повертатися знову і знову.

1. Килим великих розмірів замінює маленькі килимки

Великий килим ідеальний для вітальні.Маленький килимок порушує пропорції інтер’єру вітальні і робить її дисгармонійною. Оптимальний розмір – такий, щоб передні ніжки стільців, диванів або крісел стояли на килимі. Але що робити, якщо у вітальні вже лежить мініатюрний килимок, що прикриває лише центральну частину підлоги? Зовсім необов’язково позбавлятися від нього. Краще придбайте великий килим потрібного розміру і поверх нього покладіть маленький. Замість килима-основи підійде і плетена циновка. Бажано, щоб нижній килим був нейтрального кольору.

2. Місткий стелаж на всю стіну замість безлічі полиць

Високий стелаж доречний в будь-якому інтер'єрі вітальні.Стелаж, що займає стіну від підлоги і майже до стелі – відмінне рішення для маленької вітальні. Він візуально збільшує кімнату: адже єдина конструкція, на відміну від кількох полиць, поділяє простір на частини. Для того щоб місткий стелаж став по-справжньому практичним, обирайте моделі з закритими полицями в нижній частині. Так стелаж в вітальні буде ще й виконувати роль системи зберігання. Важливий момент – надійність кріплень, які фіксують стелаж в вертикальному положенні.

3. Низько підвішена люстра – вдалий експеримент з освітленням

Люстра над журнальним столиком.Всі встигли звикнути, що інтер’єр вітальні передбачає наявність декількох рівнів освітлення. Це люстра під стелею, підлогові або настільні світильники, настінні бра … Але є ще один варіант освітлення, який може стати справжньою родзинкою обстановки. Це низько підвішена люстра, конструкція якої вдало поєднує переваги звичайних стельових світильників і підлогових торшерів. Таку люстру краще підвісити над журнальним столиком, і тоді гості, що сидять навколо нього, відчують себе в тісному дружньому колі. Адже в своїх кордонах м’який потік спрямованого вниз світла буде об’єднувати гостей, стаючи ще однією причиною для того, щоб довше залишатися поруч і продовжувати спілкування.

4. Декоративні композиції замість одиночного декору

Декоративні композиції на полицях у вітальні. Вазочка, що самотньо стоїть на комоді, лише натякне, що господарі вітальні намагалися прикрасити її. Але дійсно прикрасить кімнату декоративна композиція. Для її створення зовсім необов’язково володіти навичками професійного декоратора. Просто поєднуйте в одній композиції три елементи, кожен з яких має одну з перерахованих характеристик: плоский, вертикальний, природний. Наприклад, в якості плоских елементів виступають книги, відріз тканини, підноси, блюда; вертикальних – вази, статуетки, фото в рамці; природних – квіти, рослини, камені, мушлі.

5. Плавні лінії м’яких меблів замість чіткої геометрії

Низькі меблі додає затишку.Високі дивани, в дизайні яких переважають прямокутні та квадратні форми, можна зустріти в більшості віталень. Подібні моделі м’яких меблів виглядають досить строго і стримано, і це не додає затишку в інтер’єр вітальні. Спробуйте замінити чітку геометрію плавними лініями, і атмосфера в кімнаті стане набагато теплішою. М’які невисокі дивани – відмінний вибір для тих, хто прагне зробити вітальню справжнім серцем будинку.

6. Вишукані аксесуари для консольного столика

Консольний столик - відмінне рішення для невеликих віталень.Сам по собі консольний столик виглядає досить мальовничо. Але чому б не зробити його родзинкою інтер’єру вітальні? Для цього поставте поруч з консольним столиком незвичайні стільці, на нього – вертикальний декор, а на стіну повісьте кілька картин в хаотичному порядку. Завершальний штрих – світильник, що дозволяє гостям насолодитися цією декоративною композицією навіть в темний час доби.

7. Темна сторона вітальні

Чорна стіна гармонійно вписується навіть в стриманий інтер'єр вітальні.Однієї чорної або вугільно-сірої стіни цілком достатньо, щоб зробити інтер’єр вітальні ексклюзивним, не перевантажуючи його. Така стіна впишеться практично в будь-яке оформлення кімнати. Важливий бонус: пофарбувати в чорний стіну за телевізором – відмінне рішення, яке дозволить візуально приховати техніку, що виділяється на загальному інтер’єрному тлі.

8. Текстури не бувають зайвими

Чим різноманітніше текстури в інтер'єрі вітальні - тим краще.Оформлення вітальні все ще виглядає незавершеним? Напевно проблема ховається в недостатньому різноманітності текстур. Наявність у вітальні матеріалів, що відрізняються один від одного, оживить її інтер’єр. Поєднуйте і комбінуйте різні текстури: м’яка – штучне хутро для обшивки меблів, кашемір або в’язаний плед, вельветові фіранки; природна – кераміка ручної роботи, камені, гілки; блискуча – металеві рамки, скляні вази, дзеркала; груба – лляні серветки, килимки-циновки, плетені меблі; ніжна – шкіряна оббивка, поліроване дерево.

9. Телевізор – поза грою

Телевізор зміщений з центрального місця в інтер'єрі вітальні.Телевізор – важливий предмет в будь-який вітальні, але це зовсім не означає, що саме він повинен стати центральним елементом інтер’єру. Адже все-таки вітальня призначається для спілкування з близькими, а не взаємодії з технікою. Гідний претендент на роль центрального елемента в інтер’єрі – камін. Якщо встановити справжній камін не дозволяють технічні умови, зверніть увагу на електричні або фальш-каміни.

10. Затишний куточок біля вікна

Софа біля вікна нерідко стає улюбленим куточком в будинку.Якщо у вітальні є вікно і простір біля нього пустує, то спробуйте облаштувати там затишний куточок, де можна усамітнитися і насолоджуватися видами. Не забудьте про м’який плед і світильник.



• не пропусти