В’єтнамська кухня: найкращі традиційні страви (фото)

5369

Як і всі кухні Сходу, в’єтнамська кухня збалансована і поживна. Багато з її традицій запозичені з Китаю та Індії, але не позбавлені самобутності.
Найбільш шанованим продуктом вважається рис. Злак вживають у вареному вигляді, у вигляді локшини, десертів. Особливу увагу приділено зелені. Тут її використовують у приготуванні більшості страв.
В’єтнамці дуже люблять супи. Найзнаменитіший традиційний суп має дуже просту назву – Фо. Найбільш нестандартними ласощами можна назвати балют – качине яйце з плодом всередині, у якого вже сформувалося пір’я, дзьоб і хрящі. Перед подачею делікатес просто варять.

1. Суп Фо. (Janne Moren)

2. Бун реу – суп на основі крабової пасти з рисовою локшиною і томатами. (Mmmsedap)

3. Суп з яловичини і локшини. Блюдо родом з Хюе. (Alpha)

4. Бань кань – густий суп з локшиною і різноманітними видами м’яса або морепродуктів. (Thy Khue Ly)

5. Као Лау – локшина зі свининою і зеленню. (Thy Khue Ly)

6. Бань Куон – млинці з рисового борошна (на парі) з різноманітною начинкою (м’ясом, овочами). (Takeaway)

7. Бань сео – смажені у фритюрі млинці з рисового борошна з різноманітною начинкою. (Michelle Lee)

8. Бань ми – сендвіч з різними начинками. (Thy Khue Ly)

9. Ком Там – страва, що складається з рису, смаженої свинини, яйця і овочів. (Alpha)

10. Тхіть Кхо – тушкована свинина в соусі. (Nick Nguyen)

11. Ком хен – рис з мідіями і спеціями. (Lucas Jans)

12. Спрінг-роли. (Nhim con)

13. Балют – качине яйце з плодом всередині, у якого вже сформувалося оперення, дзьоб і хрящі. Перед подачею яйце вариться. (Guian Bolisay)

14. Балют. (Shankar s.)
http://bigpicture.ru/wp-content/uploads/2014/12/Vietnamfood14.jpg

15. Бань Флан – карамельний пудинг. (Hirotomo Oi)
http://bigpicture.ru/wp-content/uploads/2014/12/Vietnamfood15.jpg

16. Бань бо – пиріг на основі рисової муки. (ElPadawan)