Ідеальний осінній десерт. Як приготувати запечені яблука?

7653

Ці теплі, ароматні, смачні десерти відмінно підійдуть для холодних осінніх вечорів.

Печені яблука — це смачні, а головне, корисні ласощі, які багаті на вітамін С, калій і пектини. Фрукти запікаються в духовці, мікрохвильовій печі або в мультиварці з додаванням різних спецій, сухофруктів і меду. Яке б поєднання продуктів ви не вибрали, страва обов’язково вам сподобається.

Тим більше, приготувати його можна з того, що завжди є в холодильнику у кожної господині. Залишилося розібратися, як зробити печені яблука сімейною стравою. Може спочатку вибрати цікавий рецепт?

Яблука, запечені з вершковим сиром

Ніжна начинка, що нагадує чізкейк, чудово поєднується з кисло-солодкою фруктовою м’якоттю.

Інгредієнти:

  • Яблука 6 штук
  • Вершковий сир (крем-сир) 230 г
  • Цукор 50 г
  • Ванільний екстракт 1 ч. ложка
  • Яйце 1 штука
  • Мелена кориця 1 ч. ложка

Можна додати: Родзинки та волоські горіхи за смаком

Приготування:

1. Зріжте з яблук верхівки. Дістаньте серцевини та частину м’якоті.

2. Змішайте крем-сир із цукром. Додайте ванільний екстракт, яйце і корицю і збийте віничком чи міксером.

✅ Екстракт можна замінити дрібкою ваніліну.

3․ Наповніть фрукти сирною сумішшю. Поставте у форму.

4․ Запікайте 20–25 хвилин при температурі 180°C. Начинка має схопитися.

5․ Охолоджені яблука при бажанні прикрасьте родзинками та горіхами.

Яблука, запечені з бананом та варенням

Обов’язково спробуйте цей найніжніший десерт із цілою палітрою фруктових ароматів. Використовуйте різні види варення та джемів, щоб щоразу отримувати страву з новим смаком.

Інгредієнти:

  • Яблука 5 штук
  • Банан 1 штука
  • Варення чи джем 3-4 ст. ложки

Можна додати: Цукрову пудру та м’яту за смаком

Приготування:

1․ З яблук зріжте верхівки так, щоб вийшли кришечки. Видаліть м’якоть, залишивши не надто тонкі стінки.

✅ Для цього рецепту відмінно підійдуть великі та середні соковиті яблука із щільною м’якоттю.

2․ Банан подрібніть та змішайте з варенням.

✅ Чудово підійде варення з кисло-солодким смаком.

3․ Наповніть яблучні барильця сумішшю, що вийшла, і прикрийте кришечками.

4․ Запікайте приблизно 25–30 хвилин при температурі 180 °С.

5․ Перед подачею можна посипати десерт цукровою пудрою та прикрасити гілочками м’яти.

Запечені яблука з корицею

Усередині м’яких фруктів – щось на зразок карамелі з вершкового масла та коричневого цукру. Кориця надає десерту яскравого аромату.

Інгредієнти:

  • Великі яблука 4 штуки
  • Вершкове масло 4 ст. ложки
  • Коричневий цукор 100 г
  • Мелена кориця 2 ч. ложки

Приготування:

1․ Розігрійте духовку до 180 °C.

2․ Зріжте з яблук верхівки, але не викидайте. Акуратно видаліть серцевини, не прорізаючи плоди наскрізь.

✅ Найкраще для цього рецепту підійдуть кислуваті фрукти.

3․ Покладіть всередину яблука половину столової ложки олії, потім приблизно столову ложку цукру. Повторіть начинку ще раз.

✅ Намагайтеся утрамбовувати начинку, щоб вона не сильно вилазила за краї яблук.

4․ Так само нафаршуйте інші фрукти.

5․ Поставте їх у глибоку форму для запікання, посипте корицею та покрийте зрізаними верхівками.

6․ Запікайте 25–30 хвилин, доки яблука не стануть м’якими.

Запечені яблука в карамелі

Чарівне поєднання кислуватих фруктів та солодкої карамелі з ароматом кориці, мускатного горіха, гвоздики та ванілі. Подавайте десерт з морозивом або доповнюйте їм оладки та грінки.

Інгредієнти:

  • Яблука 1300 г
  • Коричневий цукор 100 г
  • Мелена кориця 2 ч. ложки
  • Мелений мускатний горіх ¹⁄₂ ч. ложки
  • Мелена гвоздика ¹⁄₄ ч. ложки
  • Сіль 1 дрібка
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ч. ложка
  • Лимон ¹⁄₂ штуки
  • Ванільний екстракт 1 ч. ложка
  • Вершкове масло 2 ст. ложки

Приготування:

1․ Очистіть яблука від шкірки та серцевини. Наріжте дольками.

2․ Змішайте їх із цукром, прянощами, сіллю, крохмалем, лимонним соком та ваніллю.

3․ Покладіть їх у форму для запікання. Зверху розкладіть маленькі шматочки масла.

4․ Запікайте при 180 градусах 30 хвилин. Усередині приготування перемішайте фрукти.

✅ Яблука мають стати м’якими. Якщо півгодини цього недостатньо, готуйте їх довше.

Яблука, запечені з медом, горіхами та родзинками

Запечені яблука будуть ще солодшими, ніж свіжі. А кориця, родзинки та мед зроблять фрукти набагато ароматнішими.

Інгредієнти:

  • Яблука 6 штук
  • Вершки жирністю 33% 100 мл
  • Яйце 1 штука
  • Лимон 1 штука
  • Грецькі горіхи 100 г
  • Мелена кориця 1 дрібка
  • Родзинки 100 г
  • Мед 3 ст. ложки

Приготування:

1․ Зріжте з яблук верхівки, але не викидайте.

2․ Видаліть серцевинки, поставте фрукти у форму і накрийте верхівками.

3․ Помістіть духовку в розігріту до 140°С на 40 хвилин.

4․ Збийте віничком вершки та яйце. Додайте туди терту цедру лимона, дрібно нарубані горіхи, корицю, родзинки та мед.

5․ Наповніть сумішшю яблука та накрийте верхівками.

6․ Оберніть кожне яблуко фольгою і поставте в духовку ще на пів години.



• не пропусти