Загублені у часі міста (фото)

2411

Важко собі уявити, як може загубитися ціле місто, але це сталося з багатьма містами на землі. Є дійсно багато причин, з яких місто може бути покинуте і загублене у часі. Війни, стихійні лиха, зміни клімату, виснаження ресурсів і багато іншого. Якою б не була причина, ці загублені міста були забуті в часі і виявлені лише через століття.

Карфаген

Розташований в сучасному Тунісі, Карфаген був заснований фінікійськими колоністами і став головною столицею Середземномор’я. Карфаген був зруйнований римлянами в 146 році до нашої ери, після чого ними ж був відновлений новий Карфаген, який став найбільшим і найважливішим містом імперії. Він залишався важливим містом, поки не був зруйнований вдруге, в 698 р. н.е. під час мусульманського завоювання.

Сьюдад-Пердідо

Сьюдад-Пердідо (іспанською “Загублене місто”) – стародавнє місто в Сьєрра-Неваді, Колумбія, як вважають, було засноване близько 800 р. н.е. Загублене місто складається з декількох терас, висічених в горі, мережі кахельних доріг і декількох невеликих круглих площ.

Троя

Троя – легендарне місто на території нинішньої Туреччини, яке прославилося в епічній поемі Гомера «Іліада».

Скара Брей

Місто на західному узбережжі острова Мейнленд, Оркнейські острови, Шотландія, дуже добре зберіглося, через те, що протягом сотень років перебував під пісками. Тільки в 1850 році, сильний шторм почав розмивати піски. У забутому місті збереглися не тільки стіни і руїни, але й багато меблів, які висікалися з каменю, а не з дерева, через відсутність дерев. Після зміни клімату жителі просто покинули це місто. Будинки були заселені в період приблизно 3100-2500 рр. до н. е.

Мемфіс

Мемфіс – місто, засноване близько 3100 р. до н.е., – для Менеса, правителя, якому вдалося об’єднати Верхній і Нижній Єгипет. Спочатку Мемфіс являв собою фортецю, з якої Менес управляв земельними і водними маршрутами між Верхнім Єгиптом і Дельтою. Закинуте місто було в 640 році н.е., після мусульманського завоювання Єгипту.

Каралям

Розташоване в Перу, Каралям є одним з найстародавніших втрачених міст Америки. Місто було заселене приблизно між 2600р. до н.е. і 2000 р. до н. е. Місто вміщував більше 3000 жителів, це одне з найбільших міст цивілізації Норте-Чіко.

Вавилон

Вавилон, столиця Вавілонії, стародавньої імперії Месопотамії, – місто на річці Євфрат. Розквіт Вавилона приходиться на час правління Навуходоносора (604-562 до н.е.), якому приписують легендарні висячі сади. Все, що залишилося від знаменитого міста сьогодні – це курган і зруйновані будівлі.

Таксіле

Місто, розташоване в північно-західному Пакистані, було передане Перському царю Дарію Великому в 518 р. до н.е. Кероване низкою завойовників, місто стало важливим центром буддизму. Апостол Фома на загальну думку вчених, відвідав Таксіле в 1-му столітті нашої ери. Місто було знищено гунами в 5-м столітті.

Сукхотай

Сукхотай є одним з ранніх і найважливіших історичних міст Таїланду. У древньому місті проживало близько 80 000 жителів. Місто було завойоване і включене до царства Аютхая в 1438 році. Загубленим Сукхотай став на початку XVI століття.

Тімгад

Тімгад – римське колоніальне місто. Воно було засноване імператором Трояном і повинне було забезпечити житлом 12 000 чоловік. У V столітті місто було розграбоване. Повністю місто зникло у 1881 році.



• не пропусти