Парк Древній Київ у Князівстві Київська Русь (фото)

879

Працює: щодня круглий рік,
Шоу-програма: щовихідних та у святкові дні (включаючи новорічну ніч)

Древній Київ у Князівстві Київська Русь – це повномасштабне середньовічне місто Древній Київ V-ХІІІ ст., столиця величної держави Київська Русь. Розташований у Київській області, Обухівському районі, селі Копачів.

Саме Древній Київ являється точкою відліку східноєвропейської цивілізації. Адже щоб зрозуміти Західну Європу, необхідно зрозуміти Древній Рим, а щоб зрозуміти Східну Європу – треба зрозуміти та побачити Древній Київ. Саме він за своєю величчю та впливом на людство стоїть в одному ряду з такими з величними стародавніми містами світу, як: Вавилон, Єрусалим, Рим, Константинополь.

На гостей Древнього Києва щодня чекає справжня подорож у часі на 1000 років назад та можливість побачити ансамбль шедеврів дерев’яного зодчества та середньовічної архітектури.

«Хліб та видовища» щовихідних!

Щовихідних та у святкові дні на гостей Древнього Києва чекають «хліб та видовища»: шоу-програми, культурно-історичні фестивалі, кінно-трюкові шоу, міжнародні чемпіонати з древніх бойових мистецтв. Князівство Київська Русь є єдиним у своєму роді майданчиком, де в достовірному історичному антуражі відтворюються масштабні історичні баталії, проводяться видовищні чемпіонати з середньовічного бою, турніри піших і кінних лучників, демонструється обмундирування середньовічних воїнів, а також відтворюється культура, побут і атмосфера Київської Русі.

Живий музей коней історичних порід

Гордістю Древнього Києва є Перший живий музей коней історичних порід. Тут зібрано більше 20 порід коней, чиї предки були відомі тисячі років тому і зіграли вирішальну роль у розвитку конярства в світі. Серед них: ахалтекінці – коні Олександра Македонського, Чингісхана, Дарія Великого та інших великих полководців; арабські скакуни, витривалістю і швидкістю яких захоплювався цар Соломон; булонського коні, які ведуть свій родовід ще з часів Античного Риму; елегантні й темпераментні коні андалузької породи, на яких іспанські королі виїжджали на паради, а конкістадори підкорювали Новий Світ. Відвідувачі можуть милуватися екстер’єром перлин королівських стаєнь – фризів, лицарських брабансонів, ковбойських квотерхорсів і багатьох інших коней.

Смачні страви та розваги

Древній Київ пропонує гостям смачні страви середньовічної та української національної кухні. М’ясо та овочі готуються княжими кухарями на відкритому вогні за стародавніми рецептами. Посмакувати стравами можна в альтанках, а також у Княжій корчмі. У Питній «25 рун» можна спробувати різноманітні натуральні напої та настоянки.

Князівство Київська Русь пропонує безліч розваг для гостей. Тут можна здійснити прогулянку верхи на породистих конях і в елітних екіпажах, політати на канатному спуску «Політайло» та на швидкісній гірці «Змій Горинич», випробувати свою влучність у стрільбі з лука або метанні ножів, сокир і списів, власноруч викарбувати монету на княжому монетному дворі, зробити виріб з глини, взяти участь у запальних іграх і забавах, відвідати майстер-класи народних умільців, а також влаштувати колоритну фотосесію в історичних костюмах. Відпочити від галасу сучасного життя також можна на Лісовому озері.

Шедеври архітектури

У Князівстві гостей чекає «10 чудес Древнього Києва» та велика кількість архітектурних споруд, які здивують туриста з будь-якого куточку світу: дерев’яна оборонна фортечна стіни «забороли», яка увійшла в Національний реєстр рекордів України, Михайлівські ворота висотою 21 метр, Василівська церква Х століття, Терем Ярослава Мудрого, садиби киян Х-ХІІ століть, княжі трибуни, Ярославові ворота, оглядові вежі та ін. На території Дитинця Києва знаходиться музей історичного костюму, середньовічної музики, дерев’яного зодчества, а також експозиції кораблебудування, середньовічного катування, облогової техніки.

Проживання в Князівстві

Для тих, хто бажає продовжити відпочинок, є можливість залишитися на ночівлю в будинку готельного типу «4 кімнати», кімнатах середньовічного антуражу, в хостелі чи кемпінгу.

Доторкніться до історії та станьте її частиною!

У Древній Київ добре приїхати сім’єю, компанією, поодинці. Це не запорошений музей, а живе місто, це інший світ. Тут ви отримаєте практичний історичний досвід – не тільки знання, а й відчуття безпосередньої участі у цих заходах. Ви зможете “доторкнутись до історії” – почути скрип коліс возів, звуки бою, приміряти шолом і кольчугу, сісти в сідло бойового коня і вистрілити на скаку з лука, вловити запахи гончарної глини і дерев’яних будівель. Вас чекають власні історичні відкриття.

Місцезнаходження

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного – Київська область, Обухівський район, с. Копачів. Маршрутки курсують  вихідні та святкові від ст.м. Видубичі.

+38 050 385 20 35
+38 044 461 99 37
info@parkkyivrus.com
http://parkkyivrus.com



• не пропусти