Як у казці: приголомшливі рожеві пляжі світу

1762

Ці пейзажі нагадують дитячий малюнок – ніжно-рожевий пісок і бірюзова вода.Однак у такий нереальною картинки є реальне пояснення – пісок містить безліч частинок коралів і мушель молюсків.

Фото: shutterstock

Пляж Елафонісі, Крит

Фото: lifeglobe.net

Елафонісі – грецький острів біля південного узбережжя Криту. Місцевість неймовірно красива. Тут знаходиться чудовий пляж з ніжним рожевим піском. У деяких місцях пляжі тут скелясті, але досить і пологих ділянок, що робить Елафонісі чудовим місцем для сімейного відпочинку.

Пляж Спьяджіа-Роза, Сардинія

Фото: lifeglobe.net

Італійський острів Буделлі знаходиться на архіпелазі Маддалени в північній Сардинії. Найвідомішим з його пляжів є прекрасна Спьяджіа-Роза, що в дослівному перекладі означає Рожевий Пляж. Це один із самих мальовничих рожевих пляжів у світі. Такий незвичайний відтінок тутешньому піску надають морські мікроорганізми. Дрібний пісок рожевого відтінку ідеально поєднується з навколишніми гранітними породами.

Рожевий пляж Комодо, Індонезія

Фото: lifeglobe.net

Комодо – один з островів Індонезії, а також частина відомого Національного парку Комодо. Крім рожевого пляжу, острів всесвітньо відомий, як місце існування найбільшої ящірки у світі – Комодського Дракона. Пляж острова вважається одним з найкрасивіших у світі, зі скелястими кручами і кораловими рифами на тлі рожевого піску.

Пляж Хорсшу-Бей, Бермуди

Фото: lifeglobe.net

Бермуди – британська острівна територія в Північноатлантичному Океані, недалеко від берегів Північної Америки. Тут є кілька приголомшливо прекрасних островів, а також знаменита затока Хорсшу-Бей (кінська підкова) з його рожевим пляжем. Довгий пляж у формі півмісяця сформувався із залишків коралів, винесених на берег хвилями. Рожевий пляж в поєднанні з бірюзовими водами океану – що може бути кращим для романтичних прогулянок.

Пляж Грейт-Санта-Крус, Філіппіни

Фото: lifeglobe.net

Грейт-Санта-Крус – невеликий острівець неподалік від філіппінського міста Замбоанга. Він відомий своїм рожевим пляжем з кораловим піском. Грейт-Санта-Крус є єдиним рожевим пляжем на Філіппінах. Рідкісний відтінок піску надає червоний корал, який тисячоліттями здрібнів прибій.

Рожеві пляжі Барбуда, Кариби

Фото: lifeglobe.net

Барбуда – один з островів-близнюків Барбуда і Антигуа, розташованих між Карибським морем і Атлантичним океаном. Західний берег Барбуди – безперервна смуга пляжу з вкрапленнями красивого рожевого піску. Найяскравішим є Рожевий Пляж на південному заході острова. Широкий пляж покритий дрібними частинками коралових раковин, змішаних з білим піском.

Лагуна Балос, Крит

Фото: lifeglobe.net

На незаселених грецьких островах Грамвуса недалеко від берегів Криту знаходиться лагуна Балос. Це місце знамените прекрасним пляжем, мілководдям і теплими водами. Деякі ділянки пляжу мають вишуканий рожевий відтінок, який сформований мільйонами подрібнених раковин.

Рожевий пляж Тангсі, Індонезія

Фото: lifeglobe.net

Ломбок – індонезійський острів в Західному Нуса Тенггара, що входить до складу Малих островів Сунда. Тутешній рожевий пляж Тангсі отримав свій колір завдяки частинкам коралових рифів. Тангсі знаходиться в затишному місці і тут рідко бувають туристи.

Карибський пляж Бонайре, Кариби

Фото: lifeglobe.net

Бонайре – острів у Карибському морі, що входить до архіпелагу Антильських островів разом з Арубою і Кюрасао. Будучи одним з найбільш мальовничих островів у світі, Бонайре знаменитий своїм рожевим пляжем. Незвично пофарбований пісок тримав свій відтінок завдяки подрібненим мушлям мільйонів яскраво-рожевих форамініфер – морських мікроорганізмів.

Пляж острова Харбор, Багами

Фото: lifeglobe.net

Острів Харбор входить до складу Багамських островів в Атлантичному океані. Він відомий кілометрами рожевого піску. Це – найпопулярніший зі всіх рожевих пляжів у світі. Казковому відтінку свого піску острів зобов’язаний достатку червоних мушель молюсків.



• не пропусти