Демобілізація в Україні: Міноборони відповідає, чи можливо це під час повномасштабної війни

    253

    Можливість демобілізації під час повномасштабної війни в Україні залежить від багатьох чинників — як теоретичних, так і практичних. І це не тільки питання внутрішньої політики, але й реакції на події в російській федерації.

    Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю NV розповів про роботу над законопроєктом про демобілізацію у Верховній Раді. Проте, це складний процес, який потребує ретельного підходу.

    “Слід усвідомлювати, що багато що буде залежати від ситуації на фронті, темпів мобілізації й тих мобілізаційних процесів, які будуть відбуватися в Україні”, — пояснює Лазуткін.

    Речник також наголосив, що можливість демобілізації українських бійців значною мірою залежить від західної допомоги. Важливо не лише скільки і якої зброї надійде, але й терміни поставок і дотримання цих термінів західними партнерами.

    За словами Лазуткіна, він постійно отримує запитання щодо демобілізації від бійців з передової.

    “Відтоді, як я працюю речником Міноборони, з тієї бригади, в якій я до цього служив, 47-ї ОМБ, яка зараз на Покровському напрямку, мені регулярно пишуть хлопці з приводу закону про демобілізацію. Водночас вони самі кажуть, що наразі потрібно поповнення ще на тих позиціях, на яких вони перебувають”, — розповідає Лазуткін.

    Лазуткін підкреслює, що питання можливості демобілізації потребує серйозного аналітичного вивчення.

    “Я зараз не можу сказати, чи це можливо. Це залежить від дуже багатьох чинників — теоретичних та практичних. Ми розуміємо, якщо, наприклад, восени путін оголосить мобілізацію у рф, і цей процес буде масштабним, то це одне питання. Інше питання, якщо нам вдасться за рахунок західної підтримки, зокрема, змінити ситуацію на полі бою кардинально. Це вже інші ввідні дані”, — зазначив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.



    • інші новини