Тепер можна буде “запитати у фото”: Google запустить нового ШІ-помічника для пошуку

    246

    Компанія Google розпочала тестування нової функції «Ask Photos» (запитай у фото) на основі штучного інтелекту, за допомогою якої можна ставити запитання щодо фотографій та отримувати відповіді на основі їхнього вмісту. Також оновиться функція пошуку в Google Photos, повідомляє The Verge, дозволивши шукати зображення більш інтуїтивним способом.

    Ask Photos використовує ШІ-асистента Gemini, який аналізує фотографії та надає відповіді разом з показом зображень, що відповідають запиту. Це значно полегшить пошук інформації про минулі події та допоможе користувачам згадати важливі моменти, що збереглися на їхніх фотографіях.

    Google зазначає, що за допомогою цієї функції можна також виконувати різні завдання, такі як підбиття підсумків недавніх поїздок або вибір найкращих сімейних фотографій для спільного альбому.

    Крім того, Google покращила традиційний пошук зображень у програмі Google Photos, яка тепер називається «класичним пошуком» (classic search). Користувачі зможуть шукати фотографії, використовуючи природну мову, наприклад, вводячи запити на кшталт “Аліса і я сміємося”. Для зручності пошук також буде впорядкований за датою чи релевантністю. Ця функція буде доступна англійською мовою як для Android, так і для iOS, а підтримка інших мов з’явиться в найближчі кілька тижнів.

    У рамках підготовки до цих змін відбулася заміна вкладки «Бібліотека» на нову сторінку «Колекція», яка має спростити пошук фотографій та відео. Google обіцяє, що пошук інтуїтивно зрозумілою мовою допоможе користувачам знаходити конкретні зображення без необхідності прокручувати тисячі знімків або фільтрувати їх за місцем розташування.



    • інші новини