Starliner на шляху до повернення астронавтів: Boeing та NASA завершили випробування двигуна

    101

    Інженери Boeing та NASA завершили наземні випробування двигуна Starliner Reaction Control System (RCS), які проводилися протягом останнього місяця на випробувальному полігоні White Sands у Нью-Мексико. Ці випробування були спрямовані на те, щоб краще зрозуміти причини деградації тяги, яку Starliner зазнав під час польоту на початку червня.

    В ході випробувань команди змоделювали умови недавнього польоту Starliner, піддавши двигун системи управління «однієї з найнапруженіших послідовностей запуску-стикування з більш ніж 1000 імпульсами для імітації умов CFT [Crew Flight Test]». Крім того, були протестовані сценарії розстикування та сходу з орбіти, які Starliner випробуватиме на шляху на Землю.

    Після збору терабайтів даних з цих випробувань, команди провели додаткові, агресивніші випробування, щоб «подивитися, чи зможемо ми точніше змоделювати вищі теплові умови, які двигуни випробовували в польоті», як повідомив Ден Нідермайєр, інженер Boeing з випробувань двигунів.

    Зараз інженери займаються «розбиранням та оглядом двигунів», як заявив менеджер програми комерційних екіпажів NASA Стів Стіч. Після аналізу даних NASA планує провести огляд готовності до льотних випробувань, щоб визначити, чи Starliner готовий до повернення астронавтів Бутча Вілмора і Суніти Вільямс.

    NASA та Boeing поки що не назвали точну дату повернення астронавтів, заявивши лише, що вони здійснять подорож «найближчими тижнями». Більш детальну інформацію буде опубліковано найближчими днями.

    Ці випробування мають вирішальне значення для забезпечення безпеки та надійності Starliner, оскільки NASA та Boeing готуються до майбутніх місій з екіпажем. Результати випробувань допоможуть інженерам краще зрозуміти роботу системи управління двигунами та внести необхідні покращення перед наступним польотом.



    • інші новини