У WhatsApp з’явився ШІ-генератор персоналізованих аватарів

    28

    Користувачі месенджера WhatsApp незабаром зможуть скористатися новою функцією ШІ, яка дозволить генерувати персоналізовані аватари. На даному етапі така можливість стала доступною для деяких користувачів бета-версії WhatsApp 2.24.14.7.

    У повідомленні сказано, що користувачі зможуть робити аватари на основі власних зображень та текстових описів. В опублікованому на цьому тижні скріншоті є короткий опис нової функції. У ньому йдеться про те, що користувачі можуть представити себе «у будь-яких обставинах — від лісу до космосу». Опубліковані приклади згенерованих аватарів виглядають досить типово для зображень, створених ШІ-алгоритмом.

    Щоб створити персоналізований аватар, користувачеві потрібно «одноразово сфотографувати себе». Цей знімок буде задіяний для навчання ШІ алгоритму створення зображень, схожих на користувача. Після цього користувачеві буде достатньо вказати деталі зображення, яке він хоче отримати, в чаті Meta AI або в іншому чаті, задіявши команду “@Meta AI представ мене …”.

    Згідно з наявними даними, нову функцію за замовчуванням буде відключено. Для початку генерації персональних аватарів потрібно активувати відповідну опцію в налаштуваннях програми. Еталонні знімки, на основі яких створюються аватари, можна видалити будь-якої миті. Коли згадане нововведення стане загальнодоступним, поки що невідомо.