Аномальна спека в Україні: стовпчики термометрів сягнуть 40 градусів

    533

    Україна готується до надзвичайної спеки, адже синоптикиня Наталка Діденко попередила, що найближчий тиждень буде справжнім випробуванням. Місцями температура підніметься до +40 градусів!

    Згідно з прогнозом, максимальна температура повітря коливатиметься від +33 до +37 градусів. На півдні, сході та в багатьох центральних областях буде ще спекотніше – +35+39 градусів. І це все на фоні сухої погоди з високою пожежною небезпекою.

    Прогноз на 5 липня: що чекати в регіонах

    У західних регіонах країни температура складе +23+27 градусів, можливі короткочасні грозові дощі. На півночі – вдень +24+29 градусів, також є ймовірність локальних дощів. У центральних областях опадів не передбачається, температура триматиметься на рівні +25+30 градусів, а на Дніпропетровщині досягне +33+35 градусів.

    На півдні стовпчики термометрів піднімуться до +29+33 градусів, а на Запоріжжі – до +35 градусів. Найгарячіше буде на сході країни, де температура вдень сягне +33+37 градусів. Ввечері можливі дощі з грозами, які принесуть хоч невелике полегшення.

    Прогноз на найближчі вихідні

    У Києві температура буде комфортною – близько +25+26 градусів, можливий короткочасний грозовий дощ. А вже на вихідних по всій країні очікується суха та сонячна погода. На сході, півдні та в центрі температура підніметься до +37 градусів, тоді як на заході та півночі буде до +32 градусів.

    Наталка Діденко підкреслила, що висока температура повітря і суха погода можуть спричинити значну пожежну небезпеку. Тому важливо дотримуватися заходів безпеки та зберігати обережність. Вона також наголосила на важливості захисту від сонця та вживання достатньої кількості води.