МОН відповідає на претензії: правила вступу в аспірантуру у 2024 законні

    415

    Міністерство освіти та науки України (МОН) офіційно заявило, що зміна правил вступу в аспірантуру у 2024 році не порушує конституційного права на освіту. Відомство зберегло заочну та вечірню форми навчання для контрактників, тим самим запевнивши, що жодні права вступників не обмежені. Про це повідомляє LIGA.net.

    МОН наголошує, що залишення заочної та вечірньої форми навчання для вступників на контракт забезпечує дотримання всіх прав. “Ми залишили опції для контрактників: заочна та вечірня форми. Тож жодних обмежень конституційних прав немає”, – зазначають у пресслужбі міністерства.

    Рішення щодо зміни правил вступу стосується лише поточного року і може бути змінене у наступному з огляду на ситуацію. Це свідчить про гнучкість МОН у підході до організації освітнього процесу.

    Варто нагадати, що українським вступникам в аспірантуру та магістратуру, які складали єдиний вступний іспит у 2024 році, буде перераховано бали з тесту загальної навчальної компетенції (ТЗНК). Технічні помилки виникли під час підготовки тестів, зокрема у завданнях 22 і 23 (ситуація 2) та запитанні 25 (ситуація 3).

    МОН продовжує працювати над удосконаленням освітнього процесу, щоб забезпечити справедливість та рівність для всіх вступників.