Спека на повну: які регіони України сьогодні найбільш “розпечені”

    14

    Сьогодні, 4 липня, Україна відчує на собі всі відтінки літньої погоди. Від нестерпної спеки до приємної прохолоди — все це у прогнозі від синоптика Наталки Діденко, опублікованому у Facebook.

    За словами Діденко, найвища температура очікується на сході, півдні та в центральних областях України. Тут стовпчики термометрів піднімуться до +32…+37 градусів. Якщо ви мешкаєте у цих регіонах, приготуйтеся до справжньої “сауни”.

    Найпрохолодніше сьогодні буде на заході України. Тут температура варіюватиметься від +22 до +26 градусів. Тож, якщо ви шукаєте місце для втечі від спеки, західні області — ідеальний варіант.

    Північна частина країни поділиться на дві температурні зони. У Житомирській області буде до +27 градусів, тоді як у Київській та Чернігівській областях температура підніметься до +30 градусів. Сумська область залишиться під владою спеки.

    Короткочасні дощі та грози можливі на заході, а також у другій половині дня локально на півночі та у центральних областях. У Києві очікується спекотна погода з температурою близько +30 градусів, але можливий короткочасний дощ з грозою в другій половині дня.

    Останніми днями Україну накрила справжня хвиля спеки. Температура повітря стрімко піднялася до +30 градусів і подекуди перевищує норму. Синоптики також попереджають про низку небезпечних природних явищ, які можуть спостерігатися в окремих регіонах країни найближчими днями.

    Тож, тримайте пляшку з водою під рукою, уникайте прямих сонячних променів і будьте готові до змін погоди, де б ви не були в Україні.