Експерти назвали 8 проблем, які технології не змогли вирішити за останні 20 років

    26

    За останні двадцять років технологічний прогрес безумовно зробив наше життя набагато простішим та зручнішим. Інтернет здійснив революцію, мобільні пристрої залишили значний слід в історії технологій, а їхня продуктивність і корисність суттєво зросли. Однак, існують певні галузі, в яких технології не досягли очікуваних висот.

    Редакція порталу XDA-Devlopers назвала 8 проблем, які технології не спромоглися вирішити за останні два десятиліття.

    Термін служби батареї та довговічність

    Попри всі досягнення в області смартфонів, включаючи покращення продуктивності, дисплеїв, камер та нові форм-фактори, батареї залишаються компонентом, який, як і раніше, зношується і вимагає заміни через кілька років. Обіцянки про батареї, що працюють тиждень без заряджання, так і не були втілені в реальність.

    Мобільні дані та Wi-Fi

    Мобільний інтернет та Wi-Fi все ще не охоплюють усі регіони. Навіть у великих містах існують місця, де немає покриття 3G, 4G чи 5G, а працюють лише повільні EDGE та 2G, або взагалі відсутнє підключення.

    Проблеми з навантаженням мережі, обладнанням чи інтернет-провайдерами призводять до того, що навіть у 2024 році користувачі періодично стикаються з труднощами при виході в інтернет.

    Засилля реклами

    Реклама оточує нас усюди: на YouTube, у браузерах, у мобільних додатках, операційних системах і навіть на екранах блокування. Microsoft продовжує знаходити нові способи впровадження реклами в Windows, а ігрові компанії розглядають можливість розміщення реклами всередині ігор, що робить блокувальники реклами менш ефективними.

    Взаємні дзвінки

    Дивно, але у 2024 році все ще неможливо встановити з’єднання, якщо дві людини дзвонять одна одній одночасно. Обидва одержують повідомлення, що номер зайнятий, як і 20 років тому.

    Перегрів обладнання

    Виробники прагнуть збільшити продуктивність, зберігаючи колишні форм-фактори, що призводить до проблеми перегріву. Ані бюджетні смартфони, ані дорогі флагмани не захищені від перегріву, оскільки системи охолодження залишаються практично незмінними.

    Збої та сині екрани смерті

    Кожен користувач ПК знайомий із ситуаціями, коли програми або вся операційна система зависають, що призводить до вильотів на робочий стіл або синіх екранів смерті (BSOD) з незрозумілими кодами помилок. Ця поведінка залишається незмінною з моменту популяризації ПК близько 20 років тому.

    Ремонтопридатність пристроїв

    Навіть сьогодні, за винятком кількох нішевих брендів, від телефонів чи ноутбуків не можна очікувати високої ремонтопридатності чи модульності. Часто ремонт коштує занадто дорого, а ремонт техніки став навіть складнішим, ніж 20 років тому.

    Стандартні кабелі

    Як і 20 років тому, техніка все ще потребує фізичних кабелів для підключення. Впровадження USB стало кроком вперед, але також створило плутанину через конфліктуючі стандарти швидкої зарядки та швидкості передачі даних USB.