Гранти на навчання у вишах експериментально планують уже цього року – Міносвіти

    61

    У Міносвіти очікують найближчим часом урядову постанову, яка має цього року забезпечити експериментальне запровадження в обмеженій формі системи грантів на навчання.

    Про це повідомив заступник міністра освіти й науки Михайло Винницький в ефірі телемарафону у середу, передає кореспондент УНН.

    “Ми очікуємо найближчим часом постанову Кабінету міністрів, яка має забезпечити цього року в обмеженій формі експериментальне запровадження грантів. Відповідно, ті особи, які вирішили, що не хочуть вступати або не вступили на бюджетну форму, а вступають на контракт, за деякими параметрами матимуть можливість отримати часткове дофінансування від держави через грант” – розповів Винницький.

    Він навів приклад, що якщо навчання в університеті може коштувати 45-50 тис. грн, то грант може бути на 15-20 тис. грн, які будуть частково дофінансовувати студентів.

    “Гранти будуть цього року не настільки багато, як мало бути, передбачалося в законі, але це такий спосіб випробувати цю систему для того, щоб зрозуміти, наскільки вона популярна, наскільки це та річ, яка може спрямовувати деяких студентів саме в тій спеціальності, які необхідні для держави”, – сказав Винницький.