Температурні контрасти: прогноз погоди на 3 липня від Наталки Діденко

    7

    У середу, 3 липня, Україну очікують значні температурні контрасти — від прохолодних +17 до пекучих +37 градусів. Синоптик Наталка Діденко розповіла у Facebook про те, чого варто чекати від погоди в цей день.

    У східних областях, на півдні та більшості центральних регіонів (окрім Вінницької області) сильна спека триватиме протягом усього дня. Температура сягатиме +32…+37 градусів. Це справжнє випробування для тих, хто не любить високі температури.

    Найпрохолоднішою буде західна частина країни. Там стовпчики термометрів показуватимуть +19…+22 градуси, а подекуди навіть +17…+19 градусів. Це ідеальне місце для тих, хто прагне втекти від літньої спеки.

    Північ України матиме свій мікс температур. Житомирська область очікує на +20…+22 градуси, Київська — +27…+30 градусів, Чернігівська — +28…+31 градус, а Сумська область триматиметься у діапазоні між +30 і +34 градусами.

    Дощі з грозами прогнозуються на заході країни, у Вінницькій та Житомирській областях. На решті території буде сухо та сонячно, але з високою пожежною небезпекою. Тож обережність не завадить.

    У Києві завтра вдень буде +29…+30 градусів, а також можливі дощі. Це не лише збереже містян від спеки, але й може викликати деякі незручності.

    Спостерігаючи за такими контрастами, важливо бути готовими до будь-яких примх погоди. Візьміть з собою парасольку на випадок дощу та не забувайте про сонцезахисний крем, якщо плануєте залишатися на вулиці.