Україна закипає: цього тижня – найспекотніше місце Європи

    196

    Цього тижня, з 1 до 7 липня, Україна потрапляє до списку найспекотніших країн Європи. Тепло, яке прийде на нашу землю, може змагатися зі спекою Середземноморських країн — температура підніметься аж до +37°C.

    Український гідрометцентр повідомляє, що спека в Україні сягатиме рівня Італії та Греції — від 30 до 34 градусів тепла. Проте у південних, центральних та східних областях температура може піднятися до 37 градусів.

    На 2 липня синоптики прогнозують хмарність з проясненнями, дощі, грози та навіть град у західних та Житомирській областях. Шквали сягатимуть 15-20 м/с. У Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Хмельницькій областях очікуються значні дощі, температура вночі 15-20°, вдень 22-27°.

    У Вінницькій, Київській та Чернігівській областях буде мінлива хмарність, вночі без опадів, а вдень короткочасні дощі та грози. Температура вночі 17-22°, вдень 29-34°.

    На іншій території України прогнозується суха та жарка погода. Вночі температура триматиметься на рівні 19-24°, вдень 30-34°, а подекуди навіть досягатиме 35-37°.

    Найспекотніше наразі в Іспанії — там очікується до +40°C. Проте спека в Іспанії прийшла із Сахари, а в Україну розпечене повітря надходить з іншого сухого гарячого регіону — з Аравії, зазначають в Укргідрометцентрі.

    «Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись із південного сходу, воно накриває майже всю країну, трохи не досягаючи західних кордонів, та не поширюючись далі на західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури», — пояснюють синоптики.

    Тож готуйтеся до справжнього літнього випробування! Не забувайте про захист від сонця і пийте багато води, адже цей тиждень обіцяє бути справжнім випробуванням на витривалість.