5 категорій українців, яким не потрібно оновлювати дані в ТЦК до 16 липня

    877

    Новий закон про мобілізацію в Україні визначив п’ять категорій громадян, які можуть зітхнути з полегшенням, адже їм не потрібно оновлювати свої дані в ТЦК до середини липня. Про те, кого це стосується, пише УНІАН.

    По-перше, це самі військовослужбовці. Вони вже на передовій або займають важливі посади у військових структурах, тому їм не потрібно проходити додаткові процедури. Також не потрібно оновлювати дані жінкам, які не є військовозобов’язаними. Їх звільнено від цієї обов’язкової процедури.

    Якщо ви були виключені з військового обліку з будь-яких причин, вам також не потрібно оновлювати свої дані. Те ж саме стосується осіб, яким менше 18 років або більше 60 років. Ці вікові обмеження виключають їх з обов’язкового оновлення даних.

    Остання категорія – це ті, кого ВЛК визнала непридатними до військової служби. Ці люди отримали звільнення на підставі свого стану здоров’я і не потребують додаткових підтверджень у ТЦК.

    Кому потрібно оновити дані

    Попри це, є групи, яким таки доведеться поновити свої дані. Це військовозобов’язані чоловіки віком 25-60 років, молоді люди віком 17-25 років, військовозобов’язані зі статусом “обмежено-придатний” та жінки з медичною освітою. Їм слід зробити це до 16 липня, інакше на них чекає штраф від 17 000 до 25 500 гривень.



    • інші новини