Щоб поласувати домашнім морозивом, не треба витрачати на приготування весь день та використовувати купу девайсів. Літні фрукти та ягоди, молоко, сир, йогурт — усе це допоможе створити власний смаколик в морозилці. Обирайте один із трьох простих рецептів:
Ягідне морозиво з йогуртом
З допомогою такого морозива можна нагодувати дітей корисними ягодами. Смачне й просте морозиво можна їсти навіть на дієті. А якщо використати нежирний йогурт, калорійність страви буде мінімальною
Що потрібно: 400 г ягід (чорниця, малина, полуниця), 400 г грецького йогурту, 1 ст.л меду.
Як готувати: Ягоди заморозьте, щоб їх легко було подрібнити. Заморожені ягоди та йогурт помістіть у блендер та збийте впродовж 2-3 хвилин. Викладіть у форми чи великий лоток та покладіть в морозилку. Кожні 30 хв тричі морозиво дістаємо та перемішуємо. Через 2 години можна смакувати.
Таке просте морозиво можна зробити й без фруктів. Просто оберіть йогурт, який вам подобається та киньте в морозилку. Ідеально — обрати порційні стаканчики та помістити туди палички.
Шоколадне морозиво
Битва між любителями “білого” й “шоколадного” морозива просто вічна. Хтось любить простий пломбір без домішок, а хтось — фанат кави, какао й шматочків шоколаду в морозиві. Для останніх пропонуємо простий рецепт домашнього морозива.
Що треба: 300 мл жирних вершків, 100 г згущеного молока, 90 г шоколаду.
Як готувати: шоколад розтопити на водяній бані (можна використати какао-порошок, але тоді беріть 50 г). Охолоджені вершки збити міксером, поки не почнуть густіти. Порціями влити у вершки згущене молоко, продовжуючи збивати. Через кілька хвилин ввести розтоплений шоколад, швидко змішати до однорідної маси. Морозиво викласти у форми та покласти в морозилку на 2-3 години.
Фруктовий лід
Яскраве кольорове морозиво “лід” з магазину так вабить дітей і дорослих. Але насправді це — суміш барвників гарних кольорів. Вдома за короткий час можна приготувати альтернативне морозиво “Світлофор” зі свіжих фруктів. Корисне, смачне й дуууже холодне.
Що потрібно: 1 склянка соку апельсина, 1 склянка соку вишні, 1 склянка подрібненого ківі, 0,5 склянки цукрової пудри.
Як готувати: фрукти помити, очистити, з апельсина вичавити сік так, щоб вийшла 1 склянка. Вишні або черешні перебити блендером та пропустити через сито. Ківі збити блендером, щоб отримати пюре. Кожен з видів соку треба у каструлі змішати з цукровою пудрою та гріти до повного розчинення. Цукор розділіть на три частини для кожного виду. Потім суміші охолодіть.
У форми для льоду налийте верхній шар — червоний сік вишні. Залиште в морозилці на 20 хвилин. Тоді можна вставити паличку або ложку та додати наступний шар — оранжевий апельсиновий. Після застигання додайте зелений шар з ківі. Через кілька годин лід готовий!
Декілька порад у приготуванні:
- Якщо викласти морозиво у маленькі порційні форми або стаканчики, воно буде готовим набагато швидше. Це можуть бути силіконові чи пластикові форми. Звісно, можна використати і великий лоток чи форму, але тоді не забудьте декілька разів перемішати масу при застиганні.
- Перед тим, як виймати морозиво або лід з формочок, опустіть їх у теплу воду.
- Додавайте складники, які любите, не бійтесь експериментів. Горіхи, насіння, шматочки цілих фруктів, трав, топінги — усе це зробить морозиво смачнішим.
Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб готувати смачне морозиво. Для рецептів з підбірки треба максимум пів години часу та блендер. А смачне та корисне морозиво може радувати вас місяцями.
автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua