Користувачі спільнот WhatsApp зможуть повністю приховувати телефонні номери

    153

    У бета-версіях програми WhatsApp під Android та iOS з’явилася функція “Конфіденційність телефонного номера” (Phone Number Privacy), яка допоможе повністю приховувати номери у спільнотах, пише ресурс WABetaInfo.

    Номери учасників загальнодоступних чатів за вихідних умов приховані один від одного, але адміністраторів це не стосується — їх номери видно всім, і адміністратори також бачать номери всіх учасників. Якщо учасник залишає реакцію на повідомлення групи оголошень спільноти, його номер також є загальнодоступним.

    Розробники WhatsApp вирішили додати нову опцію конфіденційності, що дозволяє приховувати номер телефону і в цьому випадку – при активації користувачам виводиться повідомлення, що він доступний лише адміністратору спільноти та тим, хто має доступ до номера з інших чатів.

    Для зв’язку з користувачем, що приховав свій номер, необхідно надіслати йому запит, щоб він поділився своїми контактними даними.

    Наразі функція доступна лише для деяких учасників програм бета-тестування WhatsApp у Google Play та App Store, і працює вона лише у спільнотах. Але згодом вона буде доступна і в інших групах, розшириться і аудиторія користувачів, які зможуть нею скористатися.



    • інші новини