NASA випробує в Австралії робота-гуманоїда, який самостійно підкорюватиме космос

    205

    Компанія NASA працює над створенням людиноподібного робота Valkyrie для віддаленого обслуговування автономних та морських енергетичних установок. Крім того, у майбутньому машина стане помічником для космонавтів та зможе самостійно підкорювати космос. Про це повідомляється на сайті космічної агенції.

    Розробка є гуманоїдом зростом близько 183 см. Вона працює на двох процесорах Intel Core i7 і батареї ємністю 1,8 кВтг – цього вистачить на годину самостійної роботи. Тестування машини заплановано провести в Австралії разом із компанією Woodside Energy. Woodside Energy почне тестувати програмне забезпечення робота та надавати NASA дані, які агентство зможе використовувати для прискорення розвитку своєї робототехніки для віддаленої роботи із Землі, коли робот перебуватиме на Марсі чи Місяці без астронавтів.

    Завдання робота включатимуть огляд та обслуговування інфраструктури, а також догляд за рослинами, що вирощуються у відкритому космосі. У NASA розраховують, що робот зможе займатися монотонною роботою, звільняючи час для виконання складніших завдань.

    Досвід Valkyrie NASA планує використовувати на об’єктах Woodside для вивчення кращого проєктування роботів, призначених для роботи у брудних та небезпечних умовах. Зокрема, йдеться про роботи, які зустрічаються на Місяці на довгострокових робочих місцях та житлових приміщеннях, які створюються в рамках майбутніх місій «Артеміда».



    • інші новини